Hlavní obsah

Jsem šťastná i smutná zároveň, říká o čtvrtém místu na světovém šampionátu Erbanová

Praha/Kangnung

Radost se smutkem se mísily v Karolíně Erbanové po závodě na pět set metrů na mistrovství světa. Čtyřiadvacetiletá rychlobruslařka na ovále příštích zimních olympijských her v jihokorejském Kangnungu skončila na čtvrtém místě a časem 37,80 si vylepšila letošní maximum.

Foto: Profimedia.cz

Rychlobruslařka Karolína Erbanová.

Článek

„Jsem šťastná i smutná zároveň,“ prohlásila se smíchem Karolína Erbanová v rozhovoru pro Sport.cz a Právo. „Musím přiznat, že mě to trochu zamrzelo, když si ale uvědomím, že jsem čtvrtá na světě, jsem za to strašně ráda. Obzvláště, když vezmu v potaz, jak se sezóna vyvíjela,“ narážela na zdravotní problémy, kvůli kterým musela vynechat několik závodů Světového poháru. Ty tři závodnice, co mě porazily, jsou opravdu nejlepší,“ dodala čtyřiadvacetiletá rychlobruslařka.

Na startu se objevila už ve čtvrté z dvanácti rozjížděk a časem 37,80 se dlouho držela v čele průběžného pořadí. „Bohužel jsem ulila start a při druhém jsem už byla trochu rozklepaná. Rozběh už nebyl takový, jak by měl, a to mě nejspíš stálo medaili,“ přemítala nad tím, kde ztratila.

„Můj čas byl kvalitní. Když jsem ale v cíli pak koukala na ostatní, vůbec jsem nevěděla, na co by to mohlo stačit. Hala je nová, na ledě se konaly první závody, takže jsem neměla tušení, jak by mohly ostatní závodnice zajet,“ vysvětlovala s tím, že čím více se blížil konec, byla nervóznější.

Nyní se už však úřadující mistryně Evropy ve sprintu koncentruje na sobotní závod na jeden kilometr. „Teď se ještě najím, pak si skočím na masáž a půjdu spát. Ráno si nabrousím brusle a vyrazím do boje,“ naznačila svůj program. A jaké má ambice? „Nepovím. Budu dělat to, co vždycky. Hlavně nad ničím nepřemýšlet a jít na start s klidnou hlavou, to je hodně důležité. Budu chtít zajet zase co nejlépe,“ uzavřela Erbanová.

Reklama

Související témata: