Hlavní obsah

Nejdramatičtější přistání, miluji adrenalin. Hvězdu nadchla bouřka, chválila pilota

Los Angeles

Byl nadšený. A to se ani nezačalo závodit. Moderním pětibojařům ve středu v Los Angeles začne sezóna. Česká reprezentace se na úvodní závod Světového poháru už dva týdny v Kalifornii připravovala v jezdeckém areálu, jen olympijský vítěz z Londýna 2012 David Svoboda přicestoval až na závod. A to za dramatických okolností způsobených bouřkou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pětibojař David Svoboda během tréninku.

Článek

"Přílet měl úplně skvělé načasování, protože - jak známo - já mám rád adrenalin. Zrovna v pátek tady byla největší bouřka za posledních asi patnáct let, takže přistání bylo rozhodně nejdramatičtější, co jsem kdy zažil. Jsem rád, že to pilot zvládnul a že jsem si hned zkraje zapsal výjimečně silný zážitek," popsal Svoboda s nadhledem na webové stránce svazu.

Naopak jeho kolegové Jan Kuf, Ondřej Polívka, Natálie Dianová a junioři Martin Vlach a Marek Grycz prožili soustředění v ideálních podmínkách v jezdeckém areálu v Palm Springs u trenéra Michaela Cintase. Do závodu z nich ale se Svobodou zasáhne jen Polívka.

Kuf vynechává závody, byl na vojenském přijímači

Dvojnásobný mistr Evropy Kuf totiž strávil tři měsíce ve vojenském přijímači a do tréninku se pustil až na začátku ledna. Než se vrátí do formy, vynechá nejméně dva závody SP. "Závodit bude možná až v květnu, ale hlavní vrcholy sezony by to nijak ovlivnit nemělo," uvedl kouč Jakub Kučera.

Dianová, jeho parťačka ze zlatých závodů ve smíšené štafetě na MS i ME, doléčuje zdravotní problémy z minulé sezony a hodně času věnovala i dokončení studia fyzioterapie.

Další bouřka může v Los Angeles ovlivnit i závod, jenž začne ve středu kvalifikací. "Jak na tom jsem, to ukáže až závod. Ale fyzicky jsem na tom velice dobře hlavně díky tomu, že mi celou zimu drželo zdraví a já jsem mohl odvést spoustu kvalitní práce v tréninku. Na to, že je únor, jsem na tom opravdu hodně dobře," řekl Svoboda. Spokojený by byl s umístěním v první desítce.

Reklama

Související témata: