Hlavní obsah

Eastwood může natočit nový film. Jen se neví, kdo tentokrát zůstane Neporažený

Kjóto

Klidně bude moci natočit film Neporažený 2. Jen bude muset slavný Clint Eastwood počkat, jak dopadne mistrovství světa v ragby v roce 2019. Los šampionátu v Japonsku totiž rozhodl, že trojnásobní mistři světa z Nového Zélandu se již ve skupině znovu utkají se svými velkými rivaly z Jihoafrické republiky. Angličané pak byli v Kjótu nalosováni do nejtěžší skupiny C s Francií a Argentinou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Losování MS v ragby 2019Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Ragbisté Nového Zélandu ještě nikdy v historii neprohráli na mistrovství světa zápas základní skupiny. Jejich bilancí mohou otřást ve šlágru skupiny B dvojnásobní světoví šampioni Jihoafričané. Nejslavnější duel těchto ragbyových velmocí se odehrál ve finále turnaje v roce 1995 a vítězně z něj vyšli jihoafričtí Springboks.

Zrovna nedávno mohli čeští televizní diváci shlédnout film Neporažený, v originále Invictus, který dění kolem zmíněného šampionátu zobrazil. Premiéru měl v roce 2009. Americký sportovní snímek natočený režisérem Clintem Eastwwodem byl inspirován skutečnou událostí, kdy se jihoafrický prezident Nelson Mandela, jehož hraje Morgan Freeman, snažil sjednotit zemi přes sport a ragbistu Fracoise Pienaara v podání Matta Damona.

Poslední dvě vzájemná utkání včetně semifinále MS 2015 ale vyhráli All Blacks, kteří se v Japonsku pokusí získat Pohár Webba Ellise potřetí za sebou.

Angličané v Pekelné skupině

Mistři světa z roku 2003 Angličané se před dvěma lety stali prvním týmem, jenž na domácím mistrovství světa nepostoupil ze skupiny. Tehdy ztroskotali v úvodní fázi na Austrálii a Walesu, v Japonsku je zase čeká boj o dvě postupová místa s trojnásobnými finalisty Francouzi a dvojnásobnými semifinalisty z posledních tří MS Argentinci.

Experti tuto společnost hned nazvali Pekelná skupina. „Chceme získat titul, takže musíme být připravení porazit každého. Skupina je samozřejmě těžká, ale jde přece o mistrovství světa. A historie ukazuje, že kdo chce titul, potřebuje vyhrát sedm zápasů," poukazuje Eddie Jones, trenér Anglie.

Šampionát zná zatím dvanáct účastníků na základě výsledků z MS 2015, zbylých osm zemí určí kontinentální kvalifikace a následné play off a opravy. Devátý světový šampionát v ragby se bude konat na dvanácti stadiónech v Japonsku od 20. září do 2. listopadu 2019.

Los skupin MS v ragby v roce 2019:
Skupina A:
Irsko,
Skotsko,
Japonsko,
Evropa 1,
vítěz play off.
Skupina B:
Nový Zéland,
JAR,
Itálie,
Afrika 1,
vítěz oprav.
Skupina C:
Anglie,
Francie,
Argentina,
Amerika 1,
Oceánie 2.
Skupina D:
Austrálie,
Wales,
Gruzie,
Oceánie 1,
Amerika 2.

Reklama

Související témata: