Hlavní obsah

Osmička českých hráčů startuje na MS ve stolním tenisu

Düsseldorf

Osm českých stolních tenistů se představí na mistrovství světa jednotlivců ve stolním tenisu. První velké měření sil po olympiádě v Riu de Janeiro hostí příští týden Düsseldorf. Do bojů s reprezentanty 108 zemí naskočí Tomáš Konečný, Lubomír Jančařík, Tomáš Polanský a Pavel Širuček. Ženy se představí ve složení Hana Matelová, Dana Čechová, Karin Adámková a Kateřina Tomanovská.

Foto: Foto ČAST - František Zálewský

Renáta Štrbíková se tentokrát na mistrovství světa nepředstaví.

Článek

Na šampionátu chybí Dmitrij Prokopcov. "Po domluvě s trenérem Jindřichem Panským se světového šampionátu nezúčastní," uvedl v tiskové zprávě předseda vrcholového sportu České asociace stolního tenisu Petr Nedoma.

Mezi ženami nejsou dlouholeté opory národního týmu Iveta Vacenovská a Renáta Štrbíková, které se rozhodly mistrovství světa jednotlivců vynechat. "Tím se otevřela možnost nominace pro hráčky širší reprezentace. Adámková si zajistila místo výhrou na kontrolním turnaji. Tomanovská doplnila čtveřici na základě mého vyhodnocení výsledků z pozice reprezentačního trenéra žen," dodal Nedoma.

Současná česká jednička Matelová druhým rokem v Düsseldorfu žije a trénuje. Předloni v Su-čou postoupila mezi 32 nejlepších. Formu před odjezdem do Německa ladila v Havířově. "Po dlouhé době jsem trénovala jinde než v Düsseldorfu. Tamní centrum je sice bezvadné, ale cítila jsem, že by mi před šampionátem prospěla změna. V Havířově jsem si zahrála i proti klukům, což se v Německu povede málokdy. Věřím, že se mi formu povede načasovat ideálně," řekla Matelová.

Tituly z roku 2015 ze Su-čou obhajují ve dvouhrách Ma Lung a Ting Ning, ve čtyřhrách muži Sü Sin, Čang Ťi-kche a ženy Liou Š'-wen, Ču Jü-ling a smíšené čtyřhře Sü Sin, Jang He-un. Korejka Jang He-un byla jedinou nečínskou medailistkou.

Z Evropanek se do čtvrtfinále dvouhry neprobojoval nikdo, mezi muži skončili Němci Timo Boll a Patrik Franziska mezi nejlepšími osmi.

Reklama