Hlavní obsah

Boxer Horváth je ve čtvrtfinále mistrovství Evropy

PLOVDIV

Český boxer Štěpán Horváth se probojoval do čtvrtfinále mistrovství Evropy v Plovdivu a jedno vítězství ho dělí od medaile. V kategorii do 69 kg porazil Dmitrijse Šostakse z Lotyšska 24:16. Ve středu se Horváth střetne s Rusem Andrejem Balanovem, případný úspěch už by zajistil Horváthovi minimálně bronzovou medaili.

Článek

Už druhý souboj v Plovdivu absolvuje dnes večer nejtěžší člen české výpravy Lukáš Viktora, který nastoupí proti Elvinu Alizademu z Ázerbájdžánu. Pokud uspěje, kvalifikuje se rovněž mezi nejlepší osmičku.

Horváthovi dělala v úvodu zápasu proti Šostaksovi problémy soupeřova výška. "Ve třetím kole přidal na aktivitě a po něm již vedl o čtyři body. V posledním kole se soupeř ještě pokusil o zvrat, Horváth byl ale pozorný a vítězství si již nenechal vzít," řekl ČTK reprezentační trenér Svatopluk Žáček.

Naopak Antonín Lazok a Petr Novotný skončili hned v prvním kole. V sobotním utkání hmotnostní kategorie do 54 kg prohrál Lazok s vicemistrem Evropy z roku 2004 a bronzovým medailistou z loňského světového šampionátu Alim Hallabem z Francie, Novotný pak v kategorii do 81 kg rovněž před limitem podlehl Imremu Szellovi z Maďarska.

Až v pondělí čekají první zápasy na šampionátu Františka Fabera a Martina Halaše.

Reklama