Hlavní obsah

Zápasník Michal Novák byl na MS v osmifinále, pak dvakrát prohrál

Paříž
Aktualizováno

Zápasník v řeckořímském stylu Michal Novák napodobil na mistrovství světa v Paříži pondělní výkon Oldřicha Vargy a ve váze do 66 kilogramů postoupil do osmifinále. Následně však stejně jako jeho reprezentační kolega v kategorii do 75 kg dvakrát prohrál. Pro staršího z bratrů Nováků Petra skončil šampionát hned po prvním duelu.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Zápasník v řeckořímském stylu Michal Novák zvládl na mistrovství světa v Paříži úvodní kolo a ve váze do 66 kilogramů si zajistil postup do osmifinále. Jeho staršímu bratru Petrovi naopak vstup do turnaje nevyšel (ilustrační foto).

Článek

Michal Novák porazil v 1. kole čínského soupeře Ťiang Jüana 2:1 na body, v osmifinále ale nestačil na Poláka Mateusze Lucjana Bernateka. Loňský mistr Evropy do 23 let souboj po vyrovnaném úvodu zcela ovládl a českého reprezentanta porazil před limitem na technickou převahu.

Novák ještě dostal šanci v opravném pavouku, protože jeho přemožitel postoupil až do finále. Duel s Turkem Atakanem Yükselem, kterého vyřadil Bernatek už v prvním kole, mu však nevyšel a prohrál jednoznačně 1:7.

Oba Novákovi přemožitelé získali medaili - Bernatek stříbrnou a Yüksel bronzovou. Mistrem světa se podruhé v kariéře stal Korejec Rju Han-so, český reprezentant byl klasifikován jako třináctý.

Petr Novák, jenž měl na začátku loňského roku pozitivní test na meldonium, musel ve váze do 80 kilogramů absolvovat kvalifikaci a úvodní duel nezvládl. Se Švédem Alexem Michelem Bjurbergem chyboval hned v úvodu a nakonec prohrál 3:5 na body.

Mistrovství světa v zápasu v Paříži:
Muži - řeckořímský styl:
Do 59 kg: 1. Fumita (Jap.), 2. Ajnagulov (Kaz.), 3. Kim Sung-hak (Korea) a Marjanjan (Rus.).
Do 66 kg: 1. Rju Han-so (Korea), 2. Bernatek (Pol.), 3. Yüksel (Tur.) a Surkov (Rus.), ...13. M. Novák (ČR).
Do 80 kg: 1. Manukjan (Arm.), Kulijev (Běl.), 3. Mursalijev (Ázer.) a Eisele (Něm.), ...19. P. Novák (ČR).
Do 130 kg: 1. Kayaalp (Tur.), 2. Nabi (Est.), 3. Acosta (Chile) a Pino (Kuba).

Reklama