Hlavní obsah

Mladíci Grycz a Vlach byli na pětibojařském MS pátí ve štafetě

Káhira

Čeští moderní pětibojaři Marek Grycz a Martin Vlach překvapili na mistrovství světa v Káhiře pátým místem ve štafetě. Junioři, kteří v Egyptě na seniorském šampionátu debutovali, zvládli skvěle především šerm a závěrečnou kombinovanou disciplínu a prosadili se mezi elitu. Zlato obhájili Korejci Čun Un-te a Wang U-čin.

Foto: Filip Komorous

Ilustrační snímek.

Článek

"Na seniorský debut úplně skvělá práce, nemohli tu fantastickou sezonu zakončit líp. Tady vidím budoucnost českého moderního pětiboje," chválil reprezentační trenér Jakub Kučera talentované mladíky. Devatenáctiletý Grycz získal letos na juniorském mistrovství Evropy a světa čtyři medaile, Vlach o jednu méně.

"Na to, že jsme oba junioři a všechny důležité vrcholy už máme letos za sebou a tohle byl jen bonusový závod, je to super. Páté místo mezi seniory, s tím jsem maximálně spokojený," řekl Grycz.

Čeští junioři zahájili týmovou soutěž třináctou příčkou v plavání, v šermu se pak postarali o překvapení dne. "Začátek se jim moc nepovedl, nevěřili si, ale pak se z toho krásně dostali. Od druhého kola už neprohráli," okomentoval Kučera posun na průběžné šest místo. Po náročném parkuru se sice propadli na desátou příčku, v závěrečném běhu a střelbě ale zazářili druhým nejlepším výkonem ze všech.

"Na to, že oba mají ještě rok v juniorech, zaběhli perfektně. Absolutní poklona. Běh je tady přitom extrém extrémů. Podklad je úplně na písku, část se běží na parkuru a je to strašně hluboký," ocenil Kučera.

Do čtvrteční kvalifikace individuálního závodu Grycz ani Vlach po dohodě s osobními trenéry nenastoupí, na startu budou Jan Kuf a Martin Bilko. Dnes je v Káhiře na programu štafeta žen bez české účasti.

Reklama

Související témata: