Hlavní obsah

Jágr vyměnil rukavice a bojoval s dětmi. Třídenní šichta s lanem v ruce

Praha

Hokejové rukavice vyměnil za ty, ve kterých se chránil před mozoly od přetahování lanem. Věděl dobře proč. Jaromír Jágr zařadil do svého tréninku tři dny s dětmi na akci Dostaň Jágra. Dějištěm je pražský Podvinný mlýn, kde si ratolesti od čtvrtka do soboty měří síly s legendou českého sportu. „Pořádně se rozcvičte, ať jste unavení,“ radil hokejista capartům, kteří ho chtěli přetáhnout. Marně.

Jaromír Jágr poměřil síly s kupou dětí.Video: Sport.cz

 
Článek

Hokejové tréninky, do toho sportovní vytížení s dětmi pro Sportvokoli.cz, kde je Jágr ambasadorem. Dokáže Jágr žít bez sportu? „Asi by to šlo, ale nechci si zbytečně škodit. Já to poznám po sezóně. Když deset dnů nic nedělám, svaly mi ochabnou a začnou mě bolet klouby. A proč bych měl sobě škodit," řekl Jágr v exkluzivním rozhovoru pro Sport.cz.

Kdo chtěl, měl šanci. Do akce se přihlásilo celkem 360 dětí z celé republiky. Nejmladším bylo šest let, nestarším o pět roků více. Cílem celého setkání je rozhýbat děti, ukázat jim sport, který je může ovlivnit na celý život.

„Dnes mají více možností než my, více aktivit, ale ne sportovních - televize, počítače, různé hry. To jim bere čas. My tohle neměli, to nás nutilo chodit ven, to byla naše jediná zábava," vzpomínal Jágr na svá dětská léta. Mezitím se na něj ve stanech připravovala další dávka dětské energie. Nadšenci, kteří si chtěli poměřit síly se svým sportovním idolem. A to na akci, kterou pořádala Sazka ve spolupráci s Českým olympijským výborem.

Když trenér prohrál, Jágr se bavil

Na Podvinným mlýně měly děti deset stanovišť, na každém na ně čekal Jágr, i když jen jako maketa. Když se dostaly k přetahování lanem, tam už stál živý originál, který rozdával rady, tleskal, hecoval. Nejvíce se bavil, když trenér s dětmi prohrál, to se pak sám proměnil v dítě, jakou měl radost. Poté šel na řadu on. Pokaždé vyhrál. „Když to srovnám s minulým rokem, tak jsem úspěšnější, ale to je tím, že se přetahuju s méně dětmi."

Jágr byl všude. Děti ho měly na tričkách, batohy zdobil nakreslený Jágr. Kladenský hokejový odchovanec rozdával medaile. A do toho všeho ještě trénink. Ten hokejový, aby byl připravený na další sezónu.

„Počítal jsem s tím, jenže není to jednoduché v mém věku. Já musím skoro celý den odpočívat, ale věděl jsem, do čeho jdu. Tréninky a další sponzorské akce, i to je součást roku, kdy se věnuju kladenskému hokeji," přiznal pětačtyřicetiletý útočník, který po přetahování lanem rozdával medaile, a také některé své malé soupeře konejšil.

„Zítra to bude ještě horší, to bude pálit," snažil se povzbudit zrzavého klučinu, který si přišel plácnout po prohraném souboji. Neplácnul si, ale medaili si nechal pověsit na krk.

Reklama