Hlavní obsah

Draci budou útočit! Místo princezny chtějí jednadvacátý titul

Brno

Suverénní vládci baseballové extraligy Draci Brno budou od pátku bojovat v sérii play off na tři vítězství s Arrows Ostrava o svůj jedenadvacátý titul. Namlsaní jsou Draci pořádně, v historii extraligy nedosáhli na titul jen dvakrát. Navíc Brňané vyhráli základní část extraligy i nadstavbu a postoupili do finále přímo, Ostrava zdolala v semifinále na jeden zápas v Praze loňského finalistu Kotlářku 9:2. Oba soupeři na sebe narazí ve finále po osmi letech.

Foto: Sport.cz

Baseballistům Blanska nepomohlo ani požehnání. Draci je v ligové premiéře zničili. Teď si brněnský tým zahraje o titul.

Článek

V dosavadní historii české extraligy Drakům sebrala titul roce 2011 Technika Brno a před dvěma lety podlehli ve finále Kotlářce. "Střetnou se dva týmy, které mají dlouhodobě nejlepší skóre v extralize. Ostrava v této sezóně udělala velký herní progres zásluhou dobrých nákupů posil. Pořád máme stejnou motivací vyhrát opět titul," uvedl manažer Draků Arnošt Nesňal.

Oba finalisté v tomto ročníku extraligy změřili síly v sedmi duelech. Draci jsou se čtyřmi výhrami úspěšnější. "Ostrava má stejně jako my postavenou svou hru na výkonech nadhazovačů. Čekám ve finále opět vyrovnanou sérii. Myslím si, že o titulu rozhodne až pátý zápas," dodal Nesňal. Brňané budou postrádat Alexandera Derhaka, který v červnu podstoupil operaci páteře. Chybět jim bude také Ondřej Furko, jenž je na stáži v USA.

Ostravští baseballisté postupem do finále naplnili svůj cíl. "Jak se sezóna vyvíjela, tak jsme věřili, že by se to mohlo podařit. Teď už se může stát cokoliv. Draci mají zkušený tým, ale už jsme je v sezoně porazili," uvedl jeden z pilířů ostravského týmu Jakub Malík.

První finálový duel je na programu v pátek v 19:00 v Brně, druhý se hraje v sobotu od 14:00 hodin v Ostravě a třetí v neděli od 14:00 hodin opět v Brně. Případné další pokračování série je v pátek 29. září v Ostravě a o den později v Brně.

Reklama

Související témata: