Hlavní obsah

Arrows jdou ukončit dračí panování. Nechceme končit stříbrem, burcuje manažer Navrátil

Ostrava

Nekonečné čekání skončilo. Baseballisté Arrows Ostrava se výhrou 9:2 nad Kotlářkou Praha probojovali do finále extraligy, které hráli naposledy v roce 2009. Postaví se stejnému soupeři jako tehdy. Drakům Brno před osmi lety podlehli 0:3 na zápasy.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Ze sedmi letošních vzájemných zápasů Ostravané dokázali třikrát zvítězit. „Finále bylo našim prvním cílem. Ale tím to nekončí. Už jsme Draky v sezóně dokázali porazit a od toho se chceme odrazit. Zápasy budou hodně těžké, mají zkušený tým, což hraje pro ně, ale dáme do toho všechno a stát se může cokoliv," řekl ostravský pálkař Jakub Malík.

Rozpis Czech Series
1. utkání: Draci Brno – Arrows Ostrava (pátek 22. 9., 19 hodin, Brno)
2. utkání: Arrows Ostrava – Draci Brno (sobota 23. 9., 16 hodin, Ostrava)
3. utkání: Draci Brno – Arrows Ostrava (neděle 24. 9., 14 hodin, Brno)
4. utkání: Arrows Ostrava – Draci Brno (pátek 29. 9., 19 hodin, Ostrava
5. utkání: Draci Brno – Arrows Ostrava (sobota 30. 9., 14 hodin, Brno)

Ostrava v samostatné české extralize titul ještě nezískala. Naopak Draci Brno jich mají dvacet. „Už teď si všichni kluci zaslouží obrovskou pochvalu. Ale nechceme, aby tato skvělá sezóna skončila stříbrem. Nečeká nás nic lehkého, ale porveme se o titul a věříme, že nás v tom naši fanoušci nenechají a přijdou," pozval diváky nejen k sobotnímu souboji do Arrows Parku sportovní manažer klubu Aleš Navrátil, který odehrál všechna čtyři dosavadní finále s brněnskými Draky ve letech 2005, 2006, 2008 a 2009.

Z mistrovského titulu se za čtvrtstoletí, kdy se v Česku hraje baseballová extraliga, radovaly jen tři týmy. Jeden vybojovala Kotlářka Praha, třikrát se z mistrovského poháru těšila brněnská Technika a dvacetkrát zvítězili Draci Brno. A to by ostravští Arrows rádi narušili.

„Moc rád bych si ten titul taky jednou užil. Máme v týmu výborné hráče a velkou šanci. Jsem optimista. Dvacet titulů Draků stačilo, trochu už to ten baseball devastuje," řekl prezident Arrows Ostrava Radim Kepák.

První utkání takzvané Czech Series na tři vítězství se hraje v pátek 22. září v Brně (19). V sobotu se ostravské šípy představí doma (16). Jasno o pětadvacátém českém mistrovi může být nejdříve v neděli 24. září, nejpozději pak v sobotu 30. září, kdy je v Brně na programu případné páté rozhodující utkání.

Reklama

Související témata: