Hlavní obsah

Stadión pro ceremoniály v Pchjongčchangu je téměř hotov, fanoušci se bojí, že budou mrznout

Soul

Olympijský stadión pro zahajovací a závěrečný ceremoniál zimních her 2018 v Pchjongčchangu je téměř hotový. Organizační výbor OH dnes oznámil, že stánek s kapacitou 35 tisíc diváků bude dokončen v sobotu. Po únorových hrách bude stadión zbourán a na jeho místě vznikne muzeum a plocha pro volnočasové aktivity.

Foto: Kim Kyung-mock, ČTK/AP

Takhle vypadal olympijský stadión pro zahajovací a závěrečný ceremoniál zimních her 2018 v Pchjongčchangu na konci června, nyní je téměř hotový.

Článek

Jihokorejští pořadatelé zvažovali, že kvůli snížení nákladů by se slavnostní ceremoniály konaly na některém z již existujících stadiónů mimo Pchjongčchang, avšak proti tomu se rázně postavili obyvatelé města. Zároveň ale panují obavy, že kvůli poloze v horách, které jsou proslulé silným větrem, budou diváci na stadiónu mrznout.

Náklady na uspořádání her stouply i kvůli stavbě olympijského stadionu zhruba na 12,4 miliardy dolarů (asi 275 miliard korun), což je téměř o pět miliard dolarů více, než se původně předpokládalo. Hry v Pchjongčchangu se budou konat od 9. do 25. února.

Reklama