Hlavní obsah

Věčný smolař chce syna zbavit starostí. Do Velké nakonec dostal supernabídku

Muž se železnou vůlí. Největší smolař českého dostihového sportu jde znovu do boje. V neděli odpoledne se žokej Marek Stromský postaví na start 127. Velké pardubické. V sedle loňského vítěze Charme Looka se pokusí zlomit prokletí slavného závodu, který mu přinesl tolik bolesti. Už dvakrát přišel dodatečně o triumf, naposledy před dvěma lety s Nikasem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Triumfální gesto Marka Stromského v cíli 125. ročníku Velké pardubické. Ale předčasné. Kvůli Nikasově dopingovému nálezu o vítězství přišel.

Článek

Vyjde mu útok na premiérové vítězství? „Můj syn mi po předloňské diskvalifikaci řekl, že když nebude na trofeji vyryté moje jméno, tak že tam bude jeho. Věřím, že to nebude muset dokazovat," chce Stromský zbavit potomka starostí. S Nikasem byl sesazen kvůli dopingu, v těle koně byla nalezena zakázaná látka. V roce 2008 zase s Amant Grisem „zaplatil" za špatné objetí točného bodu.

Původně měl letos jet znovu Nikase, s nímž zvládl první kvalifikaci. S trenérem Olehlou se ale na spolupráci nedomluvil. „První myšlenky byly: nemám koně, Velkou nejedu. Pak mi došlo, že koní je dost, žokejů málo."

Když se Jan Faltejsek vzdal možnosti obhajoby s Charme Lookem a dal přednost francouzskému koni Virtus d'Estruval, přiletěla Stromskému nabídka od trenérky Růžičkové. Žokej dobře cítí, že nyní bude mít solidní šanci. Mnozí mluví o supernabídce od dostihové dámy. „Jde o dobrého koně, možná nejkvalitnějšího, kterého mi mohli nabídnout," má jasno Stromský.

Dočká se žokej Marek Stromský konečně platného triumfu ve Velké Pardubické?
Ano
70,2 %
Ne, sice vyhraje, ale dodatečně o své vítězství přijde
4,5 %
Ne
25,3 %
Celkem hlasovalo 2960 čtenářů.

Reklama