Hlavní obsah

Velkou ovládl Kratochvíl a hnědák No Time To Lose. Vítězství v bahně má Váňův rukopis

Aktualizováno

Vítězem 127. ročníku Velké pardubické steeplechase se stal žokej Jan Kratochvíl v sedle osmiletého hnědáka No Time To Lose, kterého připravuje Josef Váňa st. Vítězství si šestadvacetiletý jezdec zajistil až v cílové rovince, v níž připravil o vedení Francouze Felixe de Gilese v sedle hnědáka Urgent de Gregaine.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kratochvíl v sedle hěndáka No Time To Lose spěchá do cíle 127. ročníku Velké pardubické.

Článek
Fotogalerie

Josef Váňa si tak na Velké pardubické připsal desátý triumf v roli trenéra. Jako jezdec vyhrál prestižní dostih osmkrát - naposledy před šesti lety s Tiumenem. Letos čtyřiašedesátiletého žokeje nepustily do sedla potíže s kyčlí.

Charme Look při obhajobě nedokončil, Faltejsek neodstartoval

Na dalších místech doběhli do cíle 6900 metrů dlouhého dostihu, jehož trať byla po vydatném dešti plná bahna a louží, Delight My Fire a další Váňovi svěřenci Zarif a Ange Guardian. Favorizovaný obhájce vítězství Charme Look se dlouho držel v popředí, ale nakonec dostih nedokončil.

Nestartoval další z francouzských koní Virtus d'Estruval, v jehož sedle se měl objevit čtyřnásobný vítěz Velké pardubické Jan Faltejsek. Žokeje, který před rokem triumfoval s Charme Lookem, však zastavily potíže se zády a Virtus d'Estruval byl následně ze startovní listiny škrtnut.

Na Taxisově příkopu padli Templář a Pareto, následná Irská lavice se stala osudnou dalšímu koni z Francie Songe d'Estruvalovi. Do čela se posléze posunul jeho krajan Urgent de Gregaine, který stále zrychloval, dobře skákal a v náběhu do cílové roviny měl už velmi nadějný náskok.

Za ním se hnal Ange Guardian v sedle s Josefem Váňou mladším, ale nejvíce sil ve finiši nakonec zbylo osmiletému hnědákovi No Time To Lose. U bariéry se dokázal protlačit do čela, zvítězil o půldruhé délky a dostihové stáji Paragan vydělal dva milióny korun.

Velká pardubická steeplechase (6900 m, šestiletí a starší koně, dotace 5 000 000 Kč)
1. No Time To Lose (ž. Kratochvíl, tr. Váňa st., stáj Paragan)
2. Urgent de Gregaine (ž. De Giles)
3. Delight My Fire (ž. Lovén)
4. Zarif (ž. Bartoš)
5. Ange Guardian (ž. Váňa ml.)
Výrok: jistě 1 1/2 - 8 - 16 - 11 - 7.
Čas: 9:39,98.
Další dostihy:
I. Player (ž. Novák) - Mahony - Modřín,
II. Izynka (ž. Matuský) - Silk - Dunáta,
III. Medic (ž. Liška) - Nancy - Kornelius,
IV. Kindly Boy (ž. Novák) - Canton - Avec Charme,
V. Mirax (ž. Myška) - Marcus Aurelius - Waikita
VI. Vicody (ž. Bartoš) - Tzigane du berlais - Art and co,
VII. Loire (ž. Bartoš) - Theophilos - Tarant.

Reklama