Hlavní obsah

Slušňák zaútočil. Čech sejmul Slováka za 9 sekund! Pak se omluvil

Praha

Tak trochu atypický bojovník MMA. To by se dalo říct o Pavlu Salčákovi. Dvanáct let je totiž veganem, má umělecké sklony, zajímá ho ekologie a recyklace, a když někoho v kleci porazí, tak jako by se za to ještě omlouval. Poté, co v reality show stanice O2 TV Sport OKTAGON knockoutoval za pouhých devět vteřin Slováka Grünnera, o svém rekordním vítězství řekl: „Neberu to jako něco extra, prostě se zadařilo. Je mi spíš líto soupeře. Do té reality show jsme šli s tím se ukázat, a on se bohužel ukázal jen těch devět vteřin, i když je v něm rozhodně víc.“

Veganský bojovník MMA Pavel SalčákVideo: Sport.cz

 
Článek

Na bleskurychlý, devítivteřinový zápas se podívejte v našem videu, ve kterém vám ukážeme i to, čím se Pavel Salčák živí. Pracuje v dílně svého kamaráda, kde dávají život starým věcem. Z toho, co dostanou nebo i najdou u kontejnerů, vyrábějí diáře. „Skládáme v podstatě staré věci dohromady. Přijde mi to přirozené, používat věci až do konce jejich životnosti. Mám to tak i v běžném životě," vysvětluje zápasník MMA.

A jeho další „bojové" plány? Přemýšlí o nich jen v krátkodobém horizontu. „Je mi 33 let, jsem limitován zraněními, takže si vždycky dávám metu jen na rok. Chci udělat tři, čtyři dobré zápasy, ideálně je vyhrát a potom se teprve uvidí, co mi to přinese do budoucna."

Reklama