Hlavní obsah

Los Angeles Dodgers - Houston Astros 1:5Stav série 3:4Smutek v Los Angeles, slaví soupeř! Baseballisté Houstonu Astros poprvé vyhráli MLB

Houston

Baseballisté Houstonu Astros poprvé v pětapadesátileté historii klubu ovládli zámořskou MLB. V sedmém utkání finále zdolali v Los Angeles domácí Dodgers 5:1 a Světovou sérii vyhráli 4:3.

Foto: Alex Gallardo, ČTK/AP

Baseballisté Houstonu Astros poprvé v pětapadesátileté historii klubu ovládli zámořskou MLB. V sedmém utkání finále zdolali v Los Angeles domácí Dodgers 5:1 a Světovou sérii vyhráli 4:3.

Článek

Houston měl do rozhodujícího duelu raketový nástup. Po dvou směnách vedl i díky homerunu nejužitečnějšího hráče finále George Springera 5:0. Dodgers povolili jen jeden bod. "Tohle je nejšťastnější den mého baseballového života," radoval se druhý metař Astros Jose Altuve, který zařídil poslední aut utkání.

"Tenhle tým jsem stvořili pro ně," řekl Altuve s odkazem na rozjásané fanoušky v Houstonu, který se stále vzpamatovává ze srpnového ničivého hurikánu Harvey. "Museli toho hodně vytrpět a tohle je největší důvod našeho vítězství."

Springer zápas začal dvoumetovým odpalem, doběhl po chybě obrany Los Angeles pro první bod a dvoubodovým odpalem za plot poté zvýšil na 5:0. "Snažil jsem se přinést co nejvíc bodů. Jen si pamatuju zvuk pálky po odpalu a hned jsem věděl, že byl dobrý," řekl vnější polař, ve finále autor celkem pěti homerunů.

Vítězové Národní ligy Dodgers měli šance zápas zdramatizovat, ale nechali na metách deset běžců a skórovali pouze v šesté směně. "Bolí to a bude, ale nemáme čeho litovat," řekl manažer Los Angeles Dave Roberts.

V letošní sezóně Astros vyhráli 101 zápasů a v play off vyřadili i New York Yankees, ačkoliv už prohrávali 2:3 na zápasy. Tým, za který v minulosti hrával slavný nadhazovač Nolan Ryan, se prezentoval především nejlepším útokem soutěže.

Finále mělo ještě jednu nezvyklou dohru. Vnitřní polař Astros Carlos Correa, jeden z lídrů týmu, po utkání před televizními kamerami poklekl a požádal přítelkyni Daniellu Rodriguezovou o ruku. Překvapené a štěstím plačící bývalé Miss Texasu pak navlékl zásnubní prsten.

Světová série, finále baseballové MLB - 7. zápas
Los Angeles Dodgers - Houston Astros 1:5, konečný stav série 3:4.

Reklama

Související témata: