Hlavní obsah

Nová Sáblíková. Nenosí brusle, přesto sní o olympiádě

Řeč je o šestnáctileté Anetě Pokorné, velké české naději brazilského jiu jitsu. „Nakročeno má určitě hodně daleko. Teď jen záleží na financích a podpoře, jestli se nám z ní podaří udělat Sáblíkovou v kimonu,“ říká její trenér Miloslav Bosák. Aneta Pokorná už má na kontě tituly mistryně světa i Evropy, chtěla by ale ještě víc. „Kdyby se brazilské jiu jitsu dostalo na olympiádu, to by byl můj sen. I kdybych nevyhrála, tak by to ten sport posunulo dál a lidi by o něm věděli,“ přeje si. Na novou Martinu Sáblíkovou se podívejte v našem videu.

Aneta Pokorná - Martina Sáblíková v kimonuVideo: Sport.cz

 
Článek

Zatím posledním úspěchem Anety Pokorné je stříbro z mistrovství Evropy JJIF (Ju-jitsu International Federation), tedy organizace, která se toto odvětví snaží na hry pod pěti kruhy dostat. Úspěch byl o to cennější, že kvůli nemoci před šampionátem skoro vůbec netrénovala.

„Za poslední dva měsíce jsem měla několikrát antibiotika, takže jsem na tréninku byla asi třikrát. Je to šílené, medaile byla obrovským překvapením," směje se šestnáctiletá naděje. Čím to je? Odpověď na tuto otázku má její trenér Miloslav Bosák. „Aneta se stala nezastavitelnou. Je to dáno její povahou, urputností a hladem po úspěchu."

Reklama