Hlavní obsah

Krásky z pláže pózující v zahradě a dva svalovci od vody se v dražbě prodali na charitu

Finanční injekci ve prospěch charity zajistily pro nadační fond Pohyb bez pomoci profesora Pavla Koláře originální fotografie s věnováním, které se prodaly v dražbě při představení kalendáře společnosti Sport Invest pro rok 2018.

Foto: Sport Invest

Známé sportovce můžete mít na očích celý rok. Zapózovali totiž fotografovi při tvorbě kalendáře pro následujících dvanáct měsíců. Na snímku gólman Arsenalu Petr Čech v plzeňském pivovaru.

Článek
Fotogalerie

Téma jedinečných snímků bylo "České republika jako země krásných míst a talentovaných lidí". Fotograf Tomáš Třeštík vytvářel obrázky elitních českých sportovců v nejzajímavějších turistických lokacích.

A tak brankář londýnského Arsenalu Petr Čech pózoval ve sklepích pivovaru v rodné Plzni, pětinásobná olympijská medailistka v rychlobruslení Martina Sáblíková před poutním kostelem na Zelené Hoře, snowboardistka Ester Ledecká v Krkonošském národním parku na Sněžce, osmifinalista Ligy mistrů s Basilejí Marek Suchý v lázeňských Karlových Varech.

"Kalendář je pro nás už tradicí, nový rok si bez něj ani neumíme představit. Nadcházející rok bude plným oslav i pro nás. Sport Invest je na trhu dvacet let, byli jsme součástí velkých a nádherných sportovních příběhů a budeme dál dělat vše pro to, aby se český sport dočkal další skvělých vzpomínek. A to nejen dísky sportovcům, kteří jsou v kalendáři," prohlásil David Trávníček, šéf společnosti Sport Invest Marketing.

Sluková s Hermannovou v Kroměříži

Právě on byl při křtu kalendáře, jehož se zúčastnili někteří ze sportovců figurujících v kalendáři. Beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou představují červenec v Květné zahradě Kroměříž, kanoista Martin Fuksa je spojený se srpnem na šumavské řece Vydra a skifař Ondřej Synek propojil kalendářní září 2018 s Lednicko-Valtickým areálem.

"Výrazných prostředků, aby se mohli použít do kalendáře, není mnoho. Současně jsem nechtěl kopírovat či opakovat práci kamaráda Ondřeje Pýchy, jenž fotil kalendář v minulých letech," vysvětlil spojení sportovců s vybranými lokalitami uznávaný fotograf Tomáš Třeštík.

Právě jeho originální snímky sportovců zastoupených na křtu s věnováním se během slavnostního večera vydražily v jedinečné aukci. Výtěžek třech vybraných fotografií z kalendáře, který je k mání i na eshopu Martiny Sáblíkové, putoval na charitativní účely.

Reklama

Související témata: