Hlavní obsah

Oštěpař na vozíku Josef Štiak vybojoval stříbro

Handisport.cz

Až za umělého osvětlení skončila na mistrovství světa handicapovaných atletů v nizozemském Assenu úterní soutěž oštěpařů ve sloučené kategorii F33/34/56. Český reprezentant Josef Štiak v ní vybojoval stříbro v osobním rekordu 32,25 metrů. Druhý z letních paralympijských her v Sydney nestačil pouze na domácího Pietera Gruijterse, který hodil 37,14 m.

Foto: Handisport.cz

Josef Štiak

Článek

"Z disciplín, které tady jdu, jsem nejvíc věřil oštěpu, ale že to bude až takhle dobré překvapilo i mě. Nejsem žádný impulsivní typ, mě jen tak něco nerozhází, ani v sektoru, myslím, že mi závod prostě sedl i atmosféra byla příjemná," pochvaloval si po závodě Štiak.

Na třetím místě skončil Keňan David Boit, druhý český závodník v soutěži Roman Musil, který už v Assenu vybojoval bronz z hodu diskem, skončil na čtvrté pozici. Po koeficientovém přepočtu výkonu na body, ztratil na Boita pouhé tři. Nejúspěšnější český sportovec z her Sydney je pevně odhodlán vynahradit si vše ve vrhu koulí, který na něj v Nizozemí ještě čeká.

Další medaili by Česká republika měla mít ze soutěže oštěpařů kategorie F55. Martin Němec se v závodě umístil na druhé příčce, následně byl ale vznesen protest (organizátoři dosud nezveřejnili kdo a proti čemu), takže výsledky budou oficiální až ve středu.

Reklama

Související témata: