Hlavní obsah

Boxeři Konečný i Kraj slavili v Praze vítězství

PRAHA

Úspěšně skončil úterní galavečer profesionálního boxu Eurofighter v pražské T-Mobile Areně pro obě české hvězdy. Lukáš Konečný obhájil v souboji s Francouzem Mehdim Azrim interkontinentální titul organizace WBO v superwelterové váze do 69,85 kg. Rudolf Kraj porazil v polotěžké kategorii do 90,71 kg Rusa Pavla Melkomjana a získal mezinárodní titul šampiona organizace WBC.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Český boxer Lukáš Konečný.

Článek
Fotogalerie

Oba zápasy, kterým přihlíželo zhruba 8000 diváků, se od začátku vyvíjely jasně ve prospěch českých boxerů. Konečný přesto musel absolvovat plný počet dvanácti kol, než mohl zvednout ruce k vítěznému gestu. U všech tří rozhodčích nakonec vyhrál jednoznačně na body. Třicetiletý ústecký boxer tak vylepšil svou bilanci mezi profesionály na 32 vítězství, pouze dvakrát odešel z ringu poražen.

"Proti takovému soupeři se boxuje špatně. Je mi líto, že to nebyl pro diváky moc pohledný zápas, ale důležité je vítězství," řekl Konečný novinářům bezprostředně po utkání. Hned v úvodu poznal, že jej zřejmě čeká dvanáct kol. "Vyhrál jsem ale všechna kola, až to poslední bylo o něčem jiném. Už jsem věděl, že vyhraju a trochu mi chyběla motivace," uvedl boxer, jenž nastoupil k duelu s iniciály DK na pravém ramenu na počest kamaráda, který nedávno tragicky zahynul.

Kraj zůstává neporažen

Také souboj Kraje s Melkomjanem dospěl až do dvanáctého kola, v němž stříbrný olympijský medailista ze Sydney zasypal soupeře sprškou ran a 15 sekund před závěrečným gongem zvítězil technickým k.o. Ve svém premiérovém zápase na dvanáct kol vybojoval deváté profesionální vítězství a stále zůstává neporažen.

"Byl to dobrý zápas. Dodržel jsem taktiku, kterou stanovil trenér a vyplatilo se to. Nevydal jsem se hned na začátku ze všech sil a hlídal si jeho levačku," řekl Kraj novinářům po svém sedmém vítězství k.o., po němž získal svůj dosud nejcennější titul.

"Na konci zápasu jsem měl dost sil a zkusil to. Pomohlo mi, že Melkomjan se taky tlačil víc dopředu a mohl jsem líp útočit. Pomohli mi i diváci, kteří byli slyšet," uvedl mělnický boxer, jenž výhrou oslavil i narození dcery Terezky. "Hned v sobotu vše pořádně oslavíme. Narodila se před dvěma měsíci, ale nedal jsem si ještě ani skleničku. Byl jsem v tréninku," prohlásil Kraj.

Reklama