Hlavní obsah

Ostravské volejbalistky po pěti setech znovu vyrovnaly semifinále

Ostrava

O soupeřkách volejbalistek Prostějova v extraligovém finále rozhodne až středeční pátý zápas mezi Olomoucí a Ostravou. Ostravanky dnes v domácím prostředí znovu dokázaly semifinálovou sérii vyrovnat a po výhře 3:2 udržely naději na první postup do finále v historii. Předloni získaly svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera bronz.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Gabriela Tomašeková z Prostějova a Klára Vyklická a Markéta Chlumská z Brna (ilustrační foto)

Článek

"Výborný zápas pro diváky a konec pro nás. Pátý zápas sice hrajeme venku, ale pro nás je důležité, že jsme to dotáhli až k tomuto rozhodujícímu utkání. Musíme zlepšit příjem. My jsme si šli za svým, bojovali o každý míč, pro diváky to musela být paráda," řekl Pommer.

Olomoucké hráčky zvládly oba domácí semifinálové zápasy ve třech setech, ale v Ostravě na vítězství znovu těsně nedosáhly. Minule hostující celek ztratil dvousetové vedení, dnes s ním Ostravanky prohrávaly 0:1 a 1:2. "Nás může mrzet druhý set, který jsme v koncovce neuhrály, bylo by to asi 3:0," litovala olomoucká kapitánka Katarína Dudová.

"Dnes byla Ostrava lepší, na rozdíl od minulého zápasu, když to vyhrál někdo jiný. Domácí šli víc za vítězstvím a byli důraznější. Na středu se musíme připravit a vrátit jim to," prohlásil trenér olomouckých volejbalistek Jiří Teplý.

Loni i předloni hrála s Prostějovem ve finále extraligy Olomouc. Semifinále skončí ve středu v Olomouci, finálová série pak začne v sobotu 21. dubna v Prostějově, který usiluje o desátý mistrovský titul za sebou.

Semifinále play off volejbalové extraligy žen - 4. zápas
Ostrava - Olomouc 3:2 (-21, 29, -15, 21, 12), stav série 2:2.

Reklama