Hlavní obsah

Bývalý krasobruslařský šampión Chan ukončil kariéru

Toronto

Trojnásobný mistr světa v krasobruslení Kanaďan Patrick Chan ukončil v 27 letech kariéru. Završil ji ziskem zlaté olympijské medaile v soutěži družstev. Mezi jednotlivci skončil v únoru v Pchjongčchangu devátý.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Kanaďan Patrick Chan při nedávné olympiádě v Koreji.

Článek

"Reprezentovat Kanadu byla čest a výsada. Dalo mi to nezapomenutelné zážitky a také lekce, které si ponesu celý život," uvedl Chan v prohlášení.

Světové tituly sbíral v letech 2011 až 2013. K tomu má z mistrovství světa stříbrné medaile z let 2009 a 2010. Ve stejném roce byl pátý na domácí olympiádě ve Vancouveru. Olympijské medaile se dočkal až v Soči, kde bral stříbra v jednotlivcích i premiérové soutěži družstev. Na domácí scéně získal rekordních deset mistrovských titulů a v roce 2011 byl v Kanadě vyhlášen sportovcem roku.

"Splnil jsem si sny a touhy. Teď je čas posunout se vstříc novým výzvám a příležitostem. Doufám, že jsem inspiroval mnoho mladých krasobruslařů tím, že s tvrdou prací, vytrvalostí a odhodláním je možné všechno," uvedl rodák z Ottawy, který měl v držení i světové rekordy.

Reklama