Hlavní obsah

Na rozvoj areálu pro letošní MS biatlonistů v Novém Městě stát přispěje 20 milióny korun

Praha

Na úpravy areálu v Novém Městě na Moravě v souvislosti s letošním mistrovstvím světa v letním biatlonu přispěje stát dvaceti milióny korun. Dalšími 10,25 miliónu korun přispěje Českému veslařskému svazu na nové startovací bloky v areálu v Račicích. Sokol Brno získal 800 000 korun na přípravu Sokolského koupaliště na přehradě pro letošní mistrovství Evropy juniorů do 18 let v plážovém volejbale.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Střelnice ve Vysočina Aréně.

Článek

První tři projekty za více než 31 miliónů korun ministerstvo schválilo jako první z podprogramu určeného na investice do infrastruktury, která slouží k pořádání významných sportovních akcí v Česku. "Preferujeme areály, kde se pravidelně konají další významné akce, a investice tak není jednorázová," uvedl v tiskové zprávě náměstek ministra školství pro řízení sekce sportu a mládeže Karel Kovář. Celkem bude letos pro tyto účely k dispozici až 70 miliónů korun.

V Novém Městě potřebují kvůli MS v letním biatlonu o 1,3 kilometru rozšířit asfaltový okruh pro jízdu na kolečkových lyžích, který má nyní délku 2,25 kilometru. Podle projektu zveřejněného na webu je nutné i rozšíření asfaltové plochy u stadiónu, kde se nachází střelnice a prostor startu a cíle. Nezbytné jsou i další investice do infrastruktury na parkovišti pro televizní techniku a mostků propojujících areál s přístupovými cestami, jejichž kapacita je nevyhovující zejména z bezpečnostních důvodů. Celkové náklady by měly být asi 35 miliónů korun.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články