Hlavní obsah

Prague Lions jsou i po závodech v Číně třetí

Prague Lions jsou po třech kolech prestižního seriálu v parkurovém skákání GCL 2018 Global Champions 2018 třetí. Na konci týdne v Šanghaji obsadili deváté místo. V Číně vyhráli favorizovaní London Knights, kteří vedou i celkově.

Foto: Sport.cz

Přední česká parkurová jezdkyně Anna Kellnerová.

Článek

Pražský tým odjel do Číny po úspěšném vystoupení na americkém kontinentu v obměněném složení i s jinými koňmi. Z páteční části si Pražští lvi nesli do víkendu zatížení 12 trestnými body. Anna Kellnerová s koněm Giljandrem van den Bosrand dokončila s 8 body za dvě chyby, její belgický kolega Niels Bruynseels na koni Joker vd Vlasbloemhoeve chyboval jednou, a tak přidal 4 body.

V sobotu bez chyby

V sobotním pokračování došlo k plánované obměně sestavy. Annu Kellnerovou vystřídal druhý český jezdec Aleš Opatrný, který sedlal VDL Fakira. Tomu se podařilo dokončit připravený kurz s výškou překážek do 160 centimetrů bez penalizace, stejně jako Nielsovi Bruynseelsovi s klisnou Cas de Liberte.

„První start v sezoně za Prague Lions jsem si moc užil. Podstatné je hlavně to, že jsme s Nielsem pomohli týmu se posunout mezi TOP10 ve výsledkové listině. Páteční kolo družstev jsem neskákal, ale bylo hodně technické oproti sobotnímu parkuru. Ten byl sice vyšší, ale nebyly v něm tak těžké linie, jako předešlý den," popsal Aleš Opatrný.

Konečných 12 trestných bodů pro celek Prague Lions znamenalo mezi 19 týmy deváté místo. Za něj si český tým připočetl do žebříčku 13 bodů stejně jako v Mexico City a s 30 body za vítězství na Miami Beach má na kontě celkem 56 bodů, což Pražany řadí na třetí pozici v týmovém hodnocení. Před nimi jsou pouze London Knights a Valkenswaard Uniter se shodným počtem 62 bodů.

Výsledky - Global Champions League - Šanghaj:
1. London Knights
2. Monaco Aces
3. Chantilly Pegasus
4. Doha Fursan Qatar
5. Berlin Eagles
6. Valkenswaard United
7. Madrid in Motion
8. St. Tropez Pirates
9. Prague Lions
10. Shanghai Swans.
Pořadí po 3 závodech:
1. London Knights62
2. Valkenswaard United62
3. Prague Lions56
4. Doha Fursan Qatar51
5. Monaco Aces49
6. Paris Panters46
7. Berlin Eagles46
8. Miami Celtics43
9. Montreal Diamonds39
10. St. Tropez Pirates35.
Další závod se jede 4. a 6. 5. v Madridu, finále bude 13. a 16. 12. v pražské O2 areně.

Reklama

Související témata: