Hlavní obsah

Haka znovu duní městem. Ragbisté z Nového Zélandu se vrátili do Prahy

Praha

Velký zápas se blíží. Již v sobotu se počtvrté utkají čeští ragbisté s novozélandským výběrem Ambassador’s XV. Poslední vzájemný duel skončil výsledkem 0:38, ale český výběr nedal velvyslancově patnáctce nic zadarmo, a přestože padl, tak s hrdostí. Letošní očekávaná bitva na hřišti Tatry Smíchov se ponese ve znamení odvety. Zápas začne v 16:00.

Foto: Petr Skála

Novozélandští ragbisté předvedli svou tradiční haku hned vedle orloje na Staroměstském náměstí.

Článek

Letadlo s výběrem ragbistů Nového Zélandu působících v Evropě přistálo v Praze již minulou neděli, od té doby mají hráči nabitý program. Třeba při přijetí u primátorky Adriany Krnáčové předvedli na chodníku hned vedle orloje populární haku, svůj bojový tanec, takže na chvíli zastínili i defilé apoštolů...

K největším hvězdám Ambasadorů patří Jon Armstrong či Kieran Moffat. Sobotní utkání bylo na rozdíl od předchozích, exhibičních, oficiálně uznáno nejvyšší světovou radou ragby jako tzv. Test Match, tedy plné reprezentační mezinárodní utkání, a bude tak započítáno do statistik.

Nadšeně bojujícím Čechům fandilo minulý rok na 3000 diváků, kteří si podívanou na tribunách RC Tatra Smíchov nenechali ujít. Podobný zájem se očekává také o víkendu.

Reklama