Hlavní obsah

Podvádění v pokeru

Při hraní pokeru se nabízí spousta možností, jak se nečistou hrou zvýhodnit na úkor ostatních. Podvádí se při míchání a rozdávání karet, podvodníci si nosí svoje „cinklé“ balíčky karet nebo neautorizované žetony (tyto metody se dají uplatnit víceméně jen v domácích hrách, v kasinu rozdává karty dealer a žetony má každé kasino speciálně upravené). Podvádět se dá samostatně i v týmech (falešní hráči jsou předem domluvení nebo pomocí signálů během hry spolupracují). Mezi další oblíbené špinavosti patří mechanické označování karet atd.

Foto: gettyimages.com

I v pokeru se hráčům nabízí pestré varianty k různým typům podvodů!

Článek

Kapitolou samo o sobě je podvádění při hře online, ať už se jedná o týmové švindlování, kdy si hráči přes rychle přenosné zprávy (např. na Skypu) sdělují své zakryté karty či využívání nekalých softwarů (například tzv. „botů“ -  programů, co hrají za člověka). My se podíváme na to, jak se podvádí v živé hře.

Nebudu vás tady prosit, abyste níže napsané nebrali jako inspiraci pro falešnou hru, já se za vás do zrcadla koukat nemusím. A poctiví hráči, kterým článek patří, se mohou dozvědět, na co si dávat pozor.

Mezi nejčastější podvody patří:

„Cinklé“ karty Jde o označení karty tak, aby bylo zřejmé o jakou kartu jde už při pohledu na její zadní (rubovou) stranu. Karty se dají označit nespočtem způsobů, oblíbené je mechanické poškození (rýhy, ohyby), zpravidla se označují esa.

Domluvy mezi hráči Patří mezi nejméně průkazné podvody, mezi nejčastější formy nečestné spolupráce patří tzv. „Chip dumping“ nebo-li dobrovolné odevzdání žetonů kumpánovi (zpravidla se předem domluvení vykukové podělí o případnou výhru), který tím získává výhodu nad ostatními hráči. Při „Soft play“ hrají hráči jinak proti svému kamarádovi, než proti ostatním. Mezi předem domluvená šméčka patří také výměna informací mezi hráči pomocí signálů, od drbání se za uchem po vyklepávání morseovky žetonem do stolu. Za hodně podlý způsob podvádění považuji tzv. „Hot seat“, kdy se nebohý nový hráč usadí ke stolu (používá se u cash game), u kterého jsou všichni ostatní hráči domluvení a hrají spolu pouze proti tomuto hráči.

Existuje celá řada dalších podfuků, od sprostého kradení soupeřových žetonů mimo hru či dokonce ze společného potu, přes nasazení přihlížejícího donašeče co kouká do soupeřových karet, po sice podle pravidel nezávadného, nicméně neetického verbálního nátlaku na spoluhráče, kterého donutíte před ukazováním karet zahodit výherní kombinaci tím, že vám uvěří, že jste lepší.

A jak se můžete proti podvodům bránit? Jednoduše, pokud někdo u stolu podvádí, hra neprobíhá normálně. Sázky jsou nelogické, podvodníci, co vysílají signály a hlášky, je vysílají stejně tak jako svému komplicovi i ostatním u stolu. Bedlivě sledujte hru a pokud něco nebude dávat smysl a vycítíte habaďůru, nejlepší je z takové hry odejít, případně přivolat na pomoc floormana.

Reklama