Hlavní obsah

World Poker Tour v Praze se blíží

Libuska - PokerLife

V prosinci (3.-9.12.) zavítá do Prahy turnaj prestižní světové série World Poker Tour jako součást Prague Poker Festival. Tato další evropská zastávka WPT Season XI se odehraje v pražském casinu Kings v hotelu Corinthia, kde byl event organizován i v minulém roce.

Foto: WPT.com

Velký pokerový svátek, turnaj věhlasné World Poker Tour, který se uskuteční začátkem prosince v Praze, se blíží rychlostí větru.

Článek
Fotogalerie

Historicky první WPT Prague v roce 2011 bylo velmi úspěšným. Hlavní turnaj odstartoval 1. prosince 2011 dnem 1A, do kterého se zapojilo 231 hráčů. Již na počátku dne 1B bylo jasné, že turnaj bude bořit rekordy v počtu hráčů. S celkovou účastí 571 hráčů se prize pool hlavního turnaje vyšplhal na 1 753 200 eur, vypláceno bylo 63 pozic a 450 000 eur bylo určeno pro prvního.

Do turnaje se zapojil nespočet českých hráčů. Ke stolům usedl tehdy čerstvě druhý muž WSOP Martin Staszko, také Jan Škampa, Ondřej Vinklárek, Martin Kabrhel. Do třetího dne turnaje se však probojoval již jen Vojtěch Růžička, který se také jako jediný český hráč umístil ve finančním žebříčku na 20. místě s 12 272 eury. Slovenský zástupce Ján Bendík opět ukázal, že poker stále ještě není pouze hra velmi mladých hráčů. Dostal se až na předběžný finálový stůl ve třetím dni, kde nakonec vypadl na FT bublině na 7. místě a připsal si výhru 48 000 eur. Jána Bendíka, tak jako většinu dalších oponentů, ke konci třetího dne turnaje eliminoval německý hráč Stanislaw Kretz, který nastupoval na FT jako chipleader.

Asi nejznámějším finalistou byl Benjamin Pollak, francouzský profesionál, který má na svém kontě velké množství ITM umístění, a také Sigurd Eskeland, držitel WSOP náramku z roku 2011. I přes vedení Kretze a zkušenostní převahu Pollaka se nakonec do heads-upu probojoval Andrej Patejčuk a Adria Balaguer. V této fázi se hráči dohodli na dealu a prvním vítězem WPT Prague se stal po litém boji Patejčuk, který si odnesl trofej, vstup do WPT Champions Club, 364 000 eur a ticket na WPT Bellagio.

Letos pořadatelé odstartují hlavní turnaj PartyPoker WPT Prague se startovným 3 300 eur 3. prosince. Event bude tentokráte nabízet tři startovní dny s možností re-entry ve dnech 1B a 1C. Tradičně pro tuto sérii se bude dění od finálového stolu živě přenášet. Livestream finálového stolu je naplánován na 9. prosince a Pokerlife nabídne fanouškům přenos s českými komentátory v čele se zkušeným Luďkem Staňkem.

PartyPoker WPT Prague opět přivede do Prahy mnoho pokerových hvězd a my se velmi těšíme na sedm dní plných napětí a akce. Mezi největší hvězdy z týmu PartyPoker, které zcela jistě hlavní turnaj v Praze budou hrát, patří určitě Tony G, Marvin Rettenmaier a v neposlední řadě i krásná Kara Scott.

Reklama