Hlavní obsah

Eugene Katchalov prožil jeden z nejhorších roků v kariéře

Eugene Katchalov na sebe strhl v minulém roce pozornost, když po svém úspěšném celoročním tažení získal titul BLUFF Magazine 2011 Poker Player of the Year. Za svou mnohaletou hráčskou kariéru zaznamenal Katchalov velký počet ITM umístění v těch nejznámějších světových turnajích. Jediný titul, který mu v tuto chvíli chybí, aby zkompletoval Triple Crown, je titul série European Poker Tour. V roce 2007 si připsal jednu z nejvyšších výher v historii série World Poker Tour v turnaji Doyle Brunson Classic - No Limit Hold'em turnaji, kde získal za první místo téměř 2,5 miliónu dolarů. Eugene Katchalov je držitelem WSOP náramku z roku 2011 a pro jeho herní všestrannost ho hráči přezdívají „the mixed games wizard".

Foto: partypoker.com

Eugene Katchalov

Článek
Fotogalerie

S Eugenem se po roce setkávám opět v Praze, kde nastoupil do dne 1B Main Eventu PartyPoker World Poker Tour Prague. Dnes již víme, že jeho cesta v tomto eventu bohužel nevedla do ITM, tak jako v roce minulém. Přestože dle svých slov zažívá Katchalov jeden z nejhorších roků své pokerové kariéry, stává se z něj jeden z nejlepších ambasadorů tohoto sportu...

Proč reprezentujete Ukrajinu, přestože jste Američan?

Na Ukrajině jsem se narodil. Žil jsem tam až do svých deseti let, takže přibližně před dvaceti lety jsem se přestěhoval do Ameriky. Za posledních patnáct let jsem na Ukrajinu jezdil pravidelně v létě a v posledních letech ještě častěji. Je to vlastně částečně moje národnost, přestože jsem Američan. Mám své kořeny na Ukrajině a jsem hrdý na to, že ji mohu reprezentovat.

Žijete ještě stále částečně v Kyjevě?

Ano, stále tam mám přechodné bydliště, ale nejvíce času trávím cestováním. Poslední rok a půl jsem jen cestoval po světě.

Jsme právě v King´s Casinu Prague, v Corinthia Hotelu, vy jste nastoupil do dne 1B WPT Prague Main Eventu, jak se vám zatím daří?

Začal jsem docela dobře, ale teď už to není tak dobré. Ale jsem OK, tento event mám rád. Určitě znovu naskočím zítra, pokud dnes vypadnu. Minulý rok jsem se zde umístil na penězích, takže doufám, že to zopakuji. Praha je moje oblíbené místo. Opravdu jsem se těšil, že do Prahy opět zavítám. Mám to tady velmi rád, a to z mnoha důvodů.

Jaké jsou ty důvody?

Co se týče pokeru, jsou zde pohromadě eventy WPT a EPT. Je tedy poměrně pohodlné přijet, strávit zde dva týdny a hrát poker. Také jsem ubytován v Hiltonu Prague. Mám ten hotel velmi rád. Je to jeden z mých oblíbených na cestách za pokerem, protože má opravdu jedno z nejlepších fitness center, které jsem kdy viděl. Dost mi to vyhovuje. Kromě toho, prostě se mi tady líbí. Když mám čas, rád se procházím. Praha je jednoduše nádherná.

Předpokládala jsem, že jste do Prahy přijel na celý Prague Poker Festival. Jaké další turnaje odehrajete kromě World Poker Tour Main Eventu?

Kromě Main Eventu? Záleží, jak se mi bude dařit. Pokud bustnu, zahraji si WPT High Roller. Potom se chystám na EPT Main Event. A zase, v závislosti na tom, jak budu hrát, možná nastoupím i do dalších eventů. Většinou, když vypadnu z hlavního turnaje, hraji vedlejší.

Vraťme se k roku 2012. Jak se tento rok u vás odvíjel, co se týče pokeru? Asi nebylo úplně jednoduché pokračovat ve výsledcích z roku 2011.

2012 byl špatný rok. Byl to vlastně jeden z nejhorších roků v mé kariéře. Je to těžké, když si uvědomím, že 2011 byl jedním z nejlepších. Je těžké jít z jednoho extrému do druhého. Podařilo se mi i tak vyhrát náramek ve WCOOP (World Championship Of Online Poker). Nebylo to vítězství s velkou finanční výhrou, ale i tak, vyhrát náramek je příjemné. Měl jsem z toho velkou radost. „Bad run" mě naučil se opět soustředit na práci na mé hře. Nutí mě to dřít na sobě. Jsem za to jistým způsobem vděčný.

Reklama