Hlavní obsah

Na Plíškovou jde nizozemská hrozba! Přemožitelka hvězdné Venus však Češky vůbec nemusí

Londýn/Praha

Druhé kolo. To byl cíl Karolíny Plíškové před letošním ročníkem Wimbledonu. Česká jednička už svoji metu výrazně překonala, v All England Clubu si zahraje osmifinále. A ani tady by rozhodně skončit nechtěla. Proti však bude nizozemská jednička Kiki Bertensová, která se v Londýně prezentuje ve velké formě.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Karolína Plíšková měla utkání proti Azarenkové pod kontrolou od prvního setu

Článek

Je jasnou jedničkou své země. Jinou nizozemskou hráčku ve světové stovce nenajdete. Vzorem Kiki Bertensové je legendární Kim Clijstersová a podobným stylem, jako bývalá belgická světová jednička, se také prezentuje.

Agresivní hra od základní čáry stála další účast ve Wimbledonu například Venus Williamsovou, kterou Nizozemka "umlátila" po dramatickém zápase druhého kola 6:2, 6:7 a 8:6.

"Jsem šťastná, že jsem se probila tak daleko. Nikdy jsem se na grandslamu do takové fáze turnaje nedostala," jásala po triumfu nad legendární Venus Bertensová.

Mimochodem, šestadvacetiletá Bertensová v prvním kole Wimbledonu zastavila i životní tažení Barbory Štefkové, která se do slavného turnaje kvalifikovala ze 717. místa. Ve druhém poté přejela i Rusku Blinkovovou, které povolila pouhé čtyři gamy.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Kiki Bertensová slaví postup do dalšího kola

Tim Ireland

Její soupeřka Karolína Plíšková si po vydřeném vítězství v prvním kole nad domácí Dartovou poradila ve velkém stylu s Viktorií Azarenkovou, na hraně nebo skoro za hranou vyřazení byla se svojí zatím poslední soupeřkou Rumunkou Buzarnescuovou, kdy byla dva míče od porážky.

"Můžu být ráda, že jsem ještě v turnaji. Taky jsem už mohla být na cestě domů. Už jsem se tam viděla," přiznala česká jednička.

Těžký zápas ji čeká i proti Bertensové. Náladu lounské rodačce by však mohl zvednout fakt, že poslední zápas na nedávno skončeném turnaji ve Stuttgartu jednoznačně vyhrála dvakrát 6:2. Ve vzájemné bilanci vede česká tenistka 2:1.

Foto: Tim Ireland, ČTK/AP

Karolína Plíšková se chystá na bekhendový úder.

Tim Ireland

"Potkávám soupeřky, které můžu porazit. Když už jsem tady, chci vyhrávat. Není to tak, že bych si jenom užívala pobyt. Pro mě soutěž nekončí," věří si Plíšková.

Bertensová vůbec nemá na Češky příliš pozitivní vzpomínky. S Petrou Kvitovou prohrála oba své dosavadní duely, ten první shodou okolností také ve Wimbledonu v roce 2015, kdy uhrála jediný game. Naposledy však už fulneckou rodačku řádně trápila letos na Masters v Madridu, když padla až ve třetím setu.

A do třetice Češka. Negativní bilanci 0:1 má Bertensová i s Barborou Strýcovou, které podlehla v roce 2016 v Aucklandu.

Z české špičky se tak Bertensové daří jen proti Lucii Šafářové, kterou srazila v obou dosavadních vzájemných duelech, poslední z nich se však datuje do roku 2013.

KAROLÍNA PLÍŠKOVÁKIKI BERTENSOVÁ
2vzájemná bilance1
8.na žebříčku20.
26věk26
10vyhraných turnajů5
454/261bilance výher/proher345/216
12 353 723 dolarůprize money4 682 601 dolarů
Kdo postoupí do čtvrtfinále Wimbledonu?
Karolína Plíšková
77 %
Kiki Bertensová
23 %
Celkem hlasovalo 9960 čtenářů.

Reklama