Hlavní obsah

Kerberová - Ostapenková 6:3, 6:3Kerberová podruhé v kariéře postoupila do finále Wimbledonu. Vyzve v něm Serenu

vat, rjmČTKSport.cz
Aktualizováno

První finalistkou ženské dvouhry se ve Wimbledonu stala Angelique Kerberová. Německá tenistka porazila v semifinále Lotyšku Jelenu Ostapenkovou dvakrát 6:3. Ve finále bude její soupeřkou Američanka Serena Williamsová. Ta zdolala ve druhém semifinále Němku Julii Görgesovou 6:2, 6:4.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Americká tenistka Serena Williamsová neměla v semifinále Wimbledonu s Němkou Julií Görgesovou problém a opět si zahraje o cennou trofej.

Článek
Fotogalerie

Zápas trval lehce přes hodinu a Kerberová sahala po brejkbolu už v první hře, ale nakonec ho získala až v sedmé a následně i deváté, čímž získala první set v poměru 6:3. Ve druhém se rychle dostala do vedení 5:1. Následně podávala na vítězství, vypracovala si i mečbol, ale game nakonec získala bojovná Ostapenková, jenž dvěma hrami v řadě snížila na 3:5. V dalším gamu si ale bývalá světová jednička Kerberová vypracovala další mečbol, který využila.

Nutno dodat, že k vítězství rodačky z Brém značně pomohla Ostapenková. Jednadvacetiletá Lotyška hrála velmi agresivně, což ji sice vyneslo 30 vítězných míčů, ale zároveň i 36 nevynucených chyb.

"Zůstávala jsem soustředěná na každý míč a jsem ráda, že jsem to zvládla. Jelena hraje tvrdě, výborně, a dokud neproměníte poslední míč, nemůžete si s ní být ničím jisti. Snažila jsem se dobře hýbat a vracet míče zpět," řekla Kerberová.

Kerberová se pokusí navázat na Steffi Grafovou, která jako poslední německá vítězka vyhrála Wimbledon před 22 lety. "Mám tady z finále už zkušenosti a jsem nadšená a pyšná, že si zahraju o titul znovu. Jako vždy budu bojovat," uvedla Kerberová, která se díky postupu do finále posune zpět do první světové desítky žebříčku WTA.

Kerberová je dvojnásobnou grandslamovou šampiónkou, předloni ovládla Australian Open a po výhře nad Karolínou Plíškovou i US Open.

Poprvé ve finále jako maminka

Americká tenistka Serena Williamsová bude hrát o osmý wimbledonský titul a svůj první po loňském porodu dcery. Třiadvacetinásobná grandslamová šampiónka zdolala v dnešním semifinále Němku Julii Görgesovou 6:2, 6:4 a ve finále bude hrát proti další Němce Angelique Kerberové.

Kerberová v prvním semifinále na londýnské trávě porazila chybující Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska dvakrát 6:3. V duelu bývalých světových jedniček bude mít Serena Williamsová proti Kerberové výhodu pozitivní bilance 6:2.

Šestatřicetiletá Serena Williamsová v All England Clubu vyhrála dvacátý zápas v řadě. Loni totiž kvůli očekávání potomka chyběla a předtím v letech 2015 a 2016 slavila titul. A právě předloni porazila ve finále Wimbledonu Kerberovou.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon v Londýně (tráva, dotace 34 miliónů liber):
Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Kerberová (11-Něm.) - Ostapenková (12-Lot.) 6:3, 6:3.
S. Williamsová (25-USA) - Görgesová (13-Něm.) 6:2, 6:4
Muži:
Čtyřhra - semifinále:
Klaasen, Venus (13-JAR/N. Zél.) - Nielsen, Salisbury (Dán./Brit.) 7:6 (8:6), 3:6, 6:3, 6:4
M. Bryan, Sock (7-USA) - Inglot, Škugor (15-Brit./Chorv.) 6:3, 6:1, 6:7 (11:13), 6:7 (4:7), 6:4
Junioři:
Čtyřhra - 2. kolo:
Nakashima, Zink (USA) - Forejtek, Svrčina (ČR) 6:7 (4:7), 6:4, 6:3
Mejia, Štyler (6-Kol./ČR) - Mu Tchao, Zima (Čína/Něm.) 6:3, 3:6, 8:6

Reklama

Související témata: