Hlavní obsah

Haase, Middelkoop - Jebavý, Veselý 6:4, 6:4Češi deblový titul v Umagu nezískali, Cornetová slaví v Gstaadu, Sevastovová v Bukurešti

Umag
Aktualizováno

Tenisté Roman Jebavý a Jiří Veselý podlehli na turnaji v Umagu ve finále čtyřhry Nizozemcům Robinu Haasemu a Matwému Middelkoopovi 4:6, 4:6 a druhý společný titul nezískali. Francouzská Alizé Cornetová získala na turnaji v Gstaadu šestý titul v kariéře. Lotyška Anastasija Sevastovová pak slaví triumf na turnaji v Bukurešti, kde získala svůj třetí titul v kariéře. Ve finále porazila Chorvatku Petru Martičovou 7:6, 6:2.

Foto: Anthony Anex, ČTK/AP

Francouzská tenistka Alizé Cornetová získala na turnaji v Gstaadu šestý titul v kariéře. Ve finále porazila Mandy Minellaovou z Lucemburska 6:4, 7:6.

Článek

Oba čeští hráči usilovali o třetí deblový titul v kariéře. Loni v květnu spolu triumfovali v Istanbulu. Jebavý pak vyhrál ještě v září v Petrohradu, kde byl jeho partnerem na dvorci Middelkoop. Veselý má z roku 2014 vítězství z Moskvy s Františkem Čermákem.

V Umagu český pár vyřadil v semifinále nejvýše nasazenou dvojici Brita Dominica Inglota a Chorvata Franca Škugora. V boji o titul proti turnajovým dvojkám však v sobotu pozdě večer neuspěl.

Haase s Middelkoopem vyhráli letos již třetí turnaj.

Cornetová ovládla turnaj v Gstaadu

Francouzská tenistka Alizé Cornetová získala na turnaji v Gstaadu šestý titul v kariéře. Ve finále porazila Mandy Minellaovou z Lucemburska 6:4, 7:6.

Cornetová postoupila ve Švýcarsku do finále podniku WTA po více než roce. Přemožitelku Markéty Vondroušové ze semifinále zdolala po dvouhodinovém boji a ukončila dvouleté čekání na titul.

Dvaatřicetiletá Minellaová, jež vloni v říjnu přivedla na svět dceru Emmu Linu a propadla se do třetí stovky žebříku, si zahrála první finále na okruhu WTA po porodu. Premiérového titulu se ale nedočkala.

Fognini slaví v Bastadu

Fabio Fognini proměnil na turnaji v Bastadu i druhou letošní finálovou účast v zisk titulu. Třetí nasazený hráč porazil na švédské antuce Francouze Richarda Gasqueta 6:3, 3:6, 6:1 a získal sedmou trofej v kariéře.

Jednatřicetiletý Fognini, jenž v této sezoně ovládl i antukový turnaj v Sao Paulu, zdolal turnajovou čtyřku za hodinu a 49 minut. Dva tituly v jednom roce získal už jen před pěti lety.

Odplata za Roland Garros vyšla

Osmadvacetiletá Sevastovová hrála o titul podruhé v této sezóně a na rozdíl od finále na Mallorce, kde marně obhajovala loňský triumf, tentokrát turnaj dotáhla až k zisku trofeje. Martičové, která hrála finále na okruhu WTA teprve podruhé v kariéře, oplatila porážku z předchozího vzájemného duelu na loňském Roland Garros.

Sevastovová o titul v rumunské metropoli neúspěšně usilovala už v roce 2016, před dvěma lety ji ve finále vyprovodila domácí Simona Halepová se dvěma kanáry.

Johnson vyhrál v Newportu

Americký tenista Steve Johnson ve finále v Newportu porazil 7:5, 3:6, 6:2 Ramkumara Ramanathana a získal čtvrtý titul v kariéře. Ramanathan tak promarnil možnost stát se prvním indickým vítězem turnaje okruhu ATP po 20 letech.

Osmadvacetiletý Johnson získal druhý letošní titul. Navázal na triumf v Houstonu, kde v dubnu obhájil loňské vítězství. Zbývající úspěch zaznamenal před dvěma lety v Nottinghamu.

Třiadvacetiletý Ramanathan, 161. hráč světového žebříčku, se mohl stát prvním indickým turnajovým vítězem od roku 1998, kdy právě v Newportu triumfoval Leander Paes.

Tenisový turnaj mužů v Umagu (antuka, dotace 561 345 eur)
Dvouhra - semifinále:
Pella (Arg.) - Haase (6-Niz.) 6:3, 1:6, 6:2,
Cecchinato (3-It.) - Trungelliti (Arg.) 6:2, 6:1.
Dvouhra - finále:
Cecchinato (3-It.) - Pella (Arg.) 6:2, 7:6 (7:4).
Čtyřhra - finále:
Haase, Middelkoop (Niz.) - Jebavý, Veselý (ČR) 6:4. 6:4.
Tenisový turnaj mužů v Newportu (tráva, dotace 623 710 dolarů)
Dvouhra - semifinále:
Johnson (3-USA) - Granollers (Šp.) 6:3, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Erlich, Sitak (Izr./N. Zél.) - Arevalo, Reyes-Varela (4-Salv./Mex.) 6:1, 6:2.
Tenisový turnaj žen v Gstaadu (antuka, dotace 250 000 dolarů)
Dvouhra - finále:
Cornetová (1-Fr.) - Minellaová (Luc.) 6:4, 7:6 (8:6).
Čtyřhra - finále:
Guarachiová, Krawczyková (Chile/USA) - Arruabarrenaová, Bacsinszká (Šp./Švýc.) 4:6, 6:4, 10:6.
Tenisový turnaj žen v Bukurešti (antuka, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále
Sevastovová (1-Lot.) - Martičová (Chorv.) 7:6 (7:4), 6:2
Čtyřhra - finále:
Beguová, Mituová (Rum.) - Koviničová, Zanevská (Č. Hora/Belg.) 6:3, 6:4.
Tenisový turnaj mužů v Bastadu (antuka, dotace 561 345 eur):
Dvouhra - finále:
Fognini (3-It.) - Gasquet (4-Fr.) 6:3, 3:6, 6:1
Čtyřhra - finále
Peralta, Zeballos (2-Chile/Arg.) - Bolelli, Fognini (It.) 6:3, 6:4

Reklama