Hlavní obsah

Další soupeřka Kvitové? Byla hvězdou. Zamilovala se do rakouské ikony a padá žebříčkem

Hodně cenné vítězství nad Serenou Williamsovou má za sebou česká tenisová jednička Petra Kvitová. A v Cincinnati rozhodně nehodlá končit. V osmifinálovém mači by ráda odvalila z cesty i francouzskou překážku jménem Kristina Mladenovicová. A předpoklady k tomu má česká bojovnice hodně dobré. Utkání můžete sledovat od 17:00 SELČ v podrobné on-line reportáži na Sport.cz

Foto: Aaron Doster, Reuters

Petra Kvitová při utkání se Serenou Williamsovou.

Článek

Žebříček mluví jasnou řečí. Zatímco Petře Kvitové patří šesté místo, její soupeřce až 57. pozice. Kristina Mladenovicová však patří mezi tenistky, které, když se dobře vyspí, dokážou porazit kohokoliv na světě. Na její řádění v minulém roce, kdy to dotáhla až na desáté místo světa, se jen tak nezapomíná.

Ale stejně tak, jak dokáže ničit jednu soupeřku za druhou, je schopná prohrát i třináctkrát v řadě, jak se jí "povedlo" na konci loňské a začátku letošní sezóny.

A ani vzájemná bilance 1:5 s Petrou Kvitovou pětadvacetileté tenistce dvakrát nenahrávál.

Osmifinále turnaje v Cincinnati:
17:00 Kvitová - Mladenovicová

Naposledy schytala od dvojnásobné wimbledonské šampiónky debakl 1:6, 2:6 na únorovém turnaji v Petrohradu ve finále. "Ale to bylo v hale, což je trochu jiné. Musím být soustředěná a hrát dobře, ona umí být agresivní," odráží narážky na očekávaný jednostranný zápas tenistka z Fulneku.

Jediné vítězství si Francouzka připsala hned při prvním vzájemném střetnutí na domácím turnaji v Paříži, kde v roce 2013 porazila Kvitovou ve čtvrtfinále 6:3, 6:4. Pak již počítala jen čtyři porážky, navíc bez jediného vyhraného setu.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Kristina Mladenovicová bude další soupeřkou české tenistky

John Minchillo

Klíčové bylo kromě boje o titul v Petrohradu především vítězství české tenistky v roce 2015 v rámci fedcupového semifinále kdy český tým i díky bodu Kvitové (6:3, 6:4) postoupil do finále a nakonec celou soutěž i vyhrál.

Jméno francouzské tenistky se poslední dobou mnohem více než s tenisem skloňovalo v souvislosti s jejím vztahem s rakouskou hvězdou Dominikem Thiemem, osmým hráčem světa.

V době, kdy Rakušan vztah před médii oficiálně potvrdil, prožívala Mladenovicová asi nejhorší období své kariéry, třináctkrát v řadě končila na turnajích hned na první soupeřce a žebříčkem se z desátého místa propadla až do šesté desítky. A trápí se prakticky doteď. Od vzpomínaného finále v Petrohradu nevyhrála více než dva zápasy v řadě.

Zlomí výsledkovou bídu proti české hvězdě?

Reklama