Hlavní obsah

I kráska Vonnová komentuje hádku Sereny Williamsové: Ósakaové mi bylo hrozně líto

Kauza kolem řádění tenistky Sereny Williamsové ve finále US Open i s odstupem několika dní budí emoce a stále se k ní vyjadřují další a další osobnosti. Mimo jiné třeba i lyžařská legenda Lindsey Vonnová, která o finálovém duelu mluvila na módní přehlídce v New Yorku.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Lidnsay Vonnová o kontroverzi ve finále US OpenVideo: sntv

 
Článek

Vonnová sledovala utkání přímo na kurtu Arthura Ashe. Přiznala ale, že v hledišti neměla úplně o slovní přestřelce mezi Williamsovou a sudím Carlosem Ramosem přehled. Její obsah se dozvěděla až později, ve svém hodnocení se ale rozhodla nepřidat ani na jednu ze stran.

„I já z vlastní zkušenosti sportovce vím, že umím být hodně emocionální, takže situaci rozumím z obou stran - jak z pozice hráčky, tak rozhodčího. Nevím, jestli je to úplně správná odpověď, ale tyhle věci se zkrátka ve sportu dějí," komentovala incident Vonnová.

Jednoznačně se však zastala čerstvé šampiónky Naomi Osakaové, jejíž premiérový grandslamový titul byl propíranou kauzou kolem Williamsové zastíněn.

„Bylo mi hrozně líto Ósakaové, protože ona si zasloužila být v centru pozornosti, která ale byla upřená na tu kontroverzi. Chtěla bych vlastně oběma pogratulovat. Jsou skvělé sportovkyně. Jen doufám, že v budoucnu už takové věci neuvidíme," dodala třiatřicetiletá olympijská vítězka a dvojnásobná mistryně světa, která po sezóně plánuje ukončit kariéru.

Reklama