Hlavní obsah

Nebyl to můj nejlepší zápas, přiznává Plíšková po triumfu nad vítězkou US Open

Jeden brejk do každého setu a vítězství nad čerstvou vítězkou US Open bylo na světě. Karolína Plíšková ovládla turnaj v Tokiu, v této sezóně získala svůj druhý titul a celkově již jedenáctý. „Nebyl to úplně nejlepší zápas z mojí strany, ale stačilo to. Můj servis byl výborný, takže to byl asi klíč, že jsem si neprohrála servis a počkala na ten jeden brejk,“ vidí česká tenistka cestu k výhře nad Naomi Ósakaovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková po výhře nad Naomi Ósakaovou.Video: sntv

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková po výhře nad Naomi Ósakaovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková vyhrála finále proti Naomi Ósakaové.

„Samozřejmě jsem nechtěla jít tolik přes druhý servis, protože vím, že ona do toho hodně chodí, ale dneska docela kazila i z výměny, takže tak nějak jsem si věřila, že ji přehraji z výměny," pokračuje Plíšková po utkání, které vyhrála dvakrát 6:4.

„Na servisu možná byla trochu lepší, ale stačilo to. Dva brejky, jeden v každém setu a stačilo to na výhru," dodává.

S tátou se nám vždycky dařilo

Šestadvacetiletá hráčka se triumfem v Japonsku posunula na sedmé místo v žebříčku WTA právě před Ósakaovou. Plíšková tak nepopírá, že tento úspěch posílil její sebedůvěru.

„Vyhrála jsem tady spoustu těžkých zápasů, takže sebevědomí mi vyrostlo. Dostala jsem se z pár těžkých situací, takže díky tomu byl možná dnešní zápas lehčí."

Uznává také, že cenným partnerem v cestě za úspěchy je její otec Radek Plíšek, který v Japonsku nechyběl. „S tátou se nám vždycky docela dařilo. Letos mám dva tituly a oba dva s ním, za to jsem ráda. Vedle něj se cítím v klidu, ale je v tom víc lidí, všichni se snaží pro mě dělat super práci. Trenérky mám na telefonu, není to jen o mně a tátovi, těch lidí kolem mě je víc."

Rodačka z Loun momentálně figuruje na pozici zajišťující účast na Turnaji mistryň v Singapuru, to však ještě bude muset potvrdit na turnajích ve Wu-chanu a Pekingu. „Určitě zůstává stejný cíl: dostat se do Singapuru," potvrzuje Plíšková.

Reklama

Související témata: