Hlavní obsah

Tenisový turnaj žen v Praze se bude hrát opět na začátku května

Tenisový turnaj žen v Praze se bude příští rok hrát v tradičním termínu na přelomu dubna a května. Ženská tenisová asociace WTA Tour v úterý zveřejnila kompletní kalendář na rok 2019 a oznámila, že Prague Open s dotací 226 750 dolarů se uskuteční od 29. dubna do 4. května.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petra Kvitová ve finále letošního ročníku turnaje J&T BankaPrague Open.

Článek

Na antukových kurtech Sparty Praha se bude hrát turnaj WTA Tour pátým rokem po sobě. Letos ho vyhrála Petra Kvitová, v letech 2015 a 2016 získaly titul další domácí hráčky Karolína Plíšková a Lucie Šafářová. Jedinou zahraniční vítězkou je Němka Mona Barthelová, jež loni ve finále zdolala Kristýnu Plíškovou.

Šestačtyřicátá sezóna WTA Tour začne jako obvykle už těsně před Silvestrem v čínském Šen-čenu, australském Brisbane a novozélandském Aucklandu. V Šen-čenu tenisový rok také skončí, neboť se tam na přelomu října a listopadu bude hrát premiérově Turnaj mistryň. Letošní rok ještě vrcholí "malým Turnajem mistryň" v Ču-chaji, od příští sezóny si obě čínská města týdny vymění.

Do kalendáře přibyly dva nové turnaje. V týdnu po Australian Open se bude hrát v thajském Hua Hinu a v červenci v Palermu, které se vrací na WTA Tour po pětileté pauze.

Reklama

Související témata: