Hlavní obsah

Boxerské rukavice, švihadlo, obruče. Tenisové hvězdy už makají na fyzičce

Praha

Odpočaté a plné sil se pustily do příprav na novou sezonu české a světové tenisové hvězdy. Petra Kvitová, Kateřina Siniaková či Elina Svitolinová nabírají fyzickou kondici v posilovně i venku. A každý má svou netradiční metodu, třeba Andy Murray se při tréninku neobejde bez obručí.

Foto: Sport.cz

Petra Kvitová se připravuje na novou sezonu.

Článek

Již za necelý měsíc odstartuje tenistům nová sezona a každý se na ni chce samozřejmě co nejlépe připravit. Většina z nich už maká na fyzické kondici a na sociálních sítích se následně chlubí fotografiemi z tréninku. Nelení ani české hvězdy, v čele s Petrou Kvitovou. Světová sedmička si po náročném roku, v němž získala pět titulů, odpočinula v Tatrách a nyní už se zase pilně připravuje na ten další.

V posilovně na gymnastickém míči a v hale s raketou v ruce už dře i deblová světová jednička Kateřina Siniaková. Letošní dvojnásobná grandslamová vítězka ve čtyřhře a hrdinka finále Fed Cupu si po sezoně odletěla spolu s přítelem odpočinout na ostrov Mauricius.

Do těla si dává i letošní vítězka Turnaje mistryň, Elina Svitolinová. Světová čtyřka si dala za cíl příští rok vyhrát grandslam, a tak už několik týdnů pracuje na fyzičce. Zvedá činky, skáče přes švihadlo a nechybí ani boxování. „Udělám vše pro to, abych byla připravená a hrála dobře,“ hlásí ukrajinská tenistka.

Zpátky mezi nejlepší tenisty světa by se chtěla vrátit bývalá světová jednička Andy Murray. Jednatřicetiletý Brit měl dlouhou dobu problémy s kyčlí, a tak se letos v lednu rozhodl podstoupit operaci. Na kurtech se objevil v červnu a odehrál několik turnajů, na dvou se mu podařilo dostat do čtvrtfinále. Trojnásobný grandslamový vítěz se do své bývalé skvělé formy chce dostat i pomocí cviků s obručemi.

Reklama