Hlavní obsah

Šílený Zverev! Rozjetý Němec agresivním chováním vyděsil sběrače, od rozhodčího dostal varování

Měl jasný cíl. Konečně prolomit grandslamové trápení a postoupit do závěrečných kol. Přesně tak, jak mu to čtvrtá příčka na světového žebříčku diktuje. Nestalo se. Nervózního a chybujícího Alexandera Zvereva vyškolil v osmifinále Australian Open Milos Raonic a po jasné výhře 6:1, 6:1, 7:6 postoupil mezi posledních osm. A svěřenec Ivana Lendla to nesl hodně těžce...

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Alexander Zverev neudržel nervyVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Měl to být tvrdý boj o každý míč. Místo toho viděli fanoušci jednoznačnou záležitost v podání rodáka z Černé Hory Milose Raonice.

Oba dva tenisté jakoby se rozhodli fanouškům zopakovat průběh osmifinálového zápasu mezi Nadalem a Berdychem. Kromě úvodního gamu byl v prvních dvou setech totiž na kurtu jen jediný tenista.

Úvodní set vyhrál Kanaďan za 35 minut 6:1, když svému soupeři hned třikrát vzal servis. A to právě podání je u mladého Němce jedna z největších zbraní. V pondělí to však rozhodně neplatilo.

Školení pokračovalo i ve druhém setu

Kanadské školení totiž pokračovalo i ve druhém setu. Hamburský rodák totiž přišel počtvrté v řadě o podání a brzy prohrával 1:4. A to už bylo na tenistu s ruskými kořeny moc.

Na lavičce osmi tvrdými údery rozštípal raketu, svým počínáním pořádně vyděsil i sběrače, kteří před rozdováděným tenistou vystrašeně uskakovali. Od rozhodčího si vysloužil varování, zachránit druhý set se mu však nepovedlo a prohrál ho stejným poměrem jako ten první.

Foto: Mark Schiefelbein, ČTK/AP

Alexander Zverev z Německa opouští kurt po prohře s Milosem Raonicem z Kanady.

Zverev si tak rozhodl následovat Berdychův příklad. Svého soupeře trápil aspoň ve třetím setu a i když si tentokrát všechny servisy udržel, v tiebreaku padl a s turnajem se rozloučil.

"Nedařilo se mi na servisu, dělal jsem spoustu chyb. A to byl klíč k tomu, proč jsem dnes hrál tak, jak jsem hrál. Snad se to na dalších grandslamech a turnajích zlepší," doufal Zverev.

Zverevovým maximem na turnajích velké čtyřky tak stále zůstává čtvrtfinále French Open z loňského roku.

Reklama

Související témata: