Hlavní obsah

Sport milionářů? Česká tenisová rebelka ukazuje, jak tomu skutečně je

Tenis není jen o penězích, je to také pořádná dřina. Své o tom ví i česká tenistka Tereza Martincová. Čtyřiadvacetiletá hráčka patří tak trochu k rebelkám, občas na kurtu vybouchne a řekne něco, co by v tu chvíli neměla. Vždy se ale snaží být upřímná. Na sociálních sítích nyní zveřejnila fotku, na níž ukazuje svou poraněnou dlaň po tvrdém tréninku.

Foto: Sport.cz

Česká tenistka Tereza Martincová.

Článek

„Sport milionářů, jak smutný příběh,“ začíná Tereza Martincová těmito slovy komentář k fotografii, na níž ukazuje svou poraněnou dlaň plnou puchýřů po tréninku. „Když Vám ukazujou jen tu světlou stránku, to nejhezčí, nejluxusnější, nejlepší, ale to, co zatím tím vším stojí, Vám neukážou,“ pokračuje čtyřiadvacetiletá hráčka.

„Tu dřinu, pot, krev, zklamání, slzy, beznaděj, strach. Co z toho plyne? Nevěřte všemu, co vidíte (a co se píše), tím skutečným a opravdovým se nikdo chlubit nebude,“ dodává vítězka tří turnajů ITF, která se nebojí na rovinu říci, co si myslí a co ji štve. Třeba nedávno na turnaji v Petrohradu poukázala na nevhodné chování domácích fanoušků.

Je samozřejmé, že fandili ruské hráčce, ale tleskali, i když Martincová udělala dvojchybu. „Jsem tak hrdá na náš národ. Když si vzpomenu na Prague Open, kde jste fandili neskutečně oboustranně, jsem hrdá na to, jací jsme. Jsem na vás opravdu pyšná, toto bylo totiž nechutné. Nebojovala jsem jen za sebe, ale za nás všechny, jelikož se nenechám porazit tak nechutným národem,“ vzkázala tehdy fanouškům po výhře nad Natálií Vichljancevovou.

Martincová měla problémy v Petrohradu také před dvěma roky. Tehdy došlo mezi ní a rozhodčí k incidentu a tenistka byla diskvalifikována za verbální napadení. Umpirová sudí totiž tehdy několikrát pozměnila výrok čárové rozhodčí proti Martincové, a to se hráčce samozřejmě nelíbilo. A tak, když už se to stalo poněkolikáté, prohodila Martincová nejprve urážku a poté se česky zeptala, jestli jí může dát do držky. Umpirová rozhodčí tomu sice nerozuměla, avšak česká čárová sudí jí to přeložila a Martincová měla po utkání.

Reklama