Hlavní obsah

Australský bouřlivák zase provokoval. Nemá k nikomu respekt, rozčiluje se bývalá světová jednička

Acapulko/Praha

Nick Kyrgios letos doposud nepřešel na turnajích přes osmifinále, zápas v Acapulku to však změnil. Australský bouřlivák zde porazil Rafaela Nadala 3:6, 7:6 a 7:6 a mohl slavit postup do čtvrtfinále. Během utkání však zase svým chováním provokoval a španělského tenistu to dost rozčilovalo. „Nemá k nikomu respekt,“ zlobil se Nadal.

Foto: Rebecca Blackwell, ČTK/AP

Rafael Nadal nestačil na Nicka Kyrgiose.

Článek

Bylo to obrovské drama, o kterém se bude ještě dlouho hovořit. Nejen kvůli napínavému průběhu, ale i kvůli chování jednoho z hráčů. Rafael Nadal se na turnaji v Acapulku střetl v osmifinále s Nickem Kyrgiosem. První set ovládl španělský tenista 6:3, druhý už však nabídl bitvu.

Tenisté si udrželi svá podání, a tak set dospěl do tie-breaku, který vyhrál Kyrgios. Do tie.breaku došel i třetí set. V něm vedl Nadal už 6:3 a měl tři mečboly, avšak ani jeden nedokázal využít. Kyrgios pak následně získal i další dva body a po třech hodinách se mohl radovat z postupu do čtvrtfinále.

Utkání se však neobešlo bez několika kontroverzních momentů. Kyrgios si během zápasu vyžádal ošetření zad, poté si stěžoval na žaludeční potíže. „Mám pocit, že kdybych nedohrál, média mě rozcupují," narážel na to, jak několikrát vypustil utkání a poté schytal pořádnou kritiku.

Kyrgios jen mávl rukou

To ale nebylo vše. Australský bouřlivák se během hry hodně hlasitě povzbuzoval, diskutoval s rozhodčím, provokoval fanoušky, a dokonce poslal podání na nepřipraveného Nadala. Fanoušci na něj pískali, a i na Nadalovi bylo poznat, že ho soupeřovo chování rozčiluje. U sítě pak Kyrgiosovi jen chladně podal ruku.

„Je to hráč, který má velký talent, může vyhrát grandslam a pohybovat se na vrcholu žebříčku. Chybí mu ale respekt. Jak k soupeři, fanouškům, tak i k sobě samému,“ uvedl po utkání Nadal na webu telegraph.co.uk. „Nemyslím si, že je to špatný člověk, ale nemá k nikomu žádnou úctu,“ dodala světová dvojka.

Tato slova se však Kyrgiose nijak nedotkla. „Tohle nemusím poslouchat. Hraju nějakým způsobem, Rafael má zase svou hru. Mezi výměnami je velice pomalý. Existuje pravidlo, v jakém limitu musíte jít podávat. Rafa má ale své tempo. Dál jeho hru nebudu komentovat,“ rýpnul si dvaasedmdesátý hráč světa.

Reklama

Související témata: