Hlavní obsah

Federer stým titulem způsobil dusno. Ty máš jen deset? To je jako bys nevyhrál žádný, vpálila dcera otci

Praha

Roger Federer získal minulý víkend na turnaji v Dubaji svůj stý titul. Legendárnímu tenistovi poté přišla řada gratulací. Napsal mu Jimmy Connors, který během své kariéry vyhrál titulů sto devět i slavná Billie Jean Kingová. S úsměvnou historkou přišel bývalý americký tenista James Blake.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Federer vyhrál stý titul na okruhu ATP.Video: sntv

 
Článek

V porovnání s fenomenálním Švýcarem mu jeho deset titulů z okruhu ATP poněkud zhořklo.

„Díval jsem se, jak Roger Federer vyhrál stý titul, když se mě dcera zeptala, kolik jsem jich vyhrál. Odpověděl jsem jí hrdě, že deset,“ napsal Blake na sociální sítě. „Jak to, že jsi jich vyhrál jen deset? To je jako bys nevyhrál žádný,“ prohlásila prý malá slečna. „Díky Rogere, že mě před dětmi stavíš do špatného světla. Gratuluji,“ dodal.

Sedmatřicetiletý Švýcar přispěchal s rychlou odpovědí. „Prosím, vyřiď jí, že má tátu legendu a gentlemana,“ zareagoval Federer, který se s Jamesem Blakem, bývalou světovou čtyřkou, střetl během kariéry jedenáctkrát. Desetkrát se z vítězství radoval Federer, jednou slavil Blake.

Roger Federer se po vítězství v Dubaji přesunul do kalifornského Indian Wells, kde tento týden odstartuje další slavný turnaj. Fenomenální tenista tady do své sbírky přidal už pět titulů. Loni se zde probojoval do finále, ve kterém ale nestačil na Argentince Juana Martina Del Potra.

Reklama