Hlavní obsah

Švýcarka smetla světovou jedničku! Teď se chystá na kamarádku z Čech

Indian Wells/Praha

To byla jízda! Pouhé čtyři hry dovolila třiadvacátá hráčka tenisového žebříčku WTA světové jedničce na turnaji v Indian Wells. Belinda Bencicová zaskočila obhájkyni titulu Naomi Ósakaovou v osmifinále perfektním výkonem a po pětašedesáti minutách se mohla radovat z postupu do dalšího kola. „Myslím, že jsem odehrála skvělé utkání,“ pochvalovala si Bencicová, která letí rychlostí rakety zpátky mezi elitu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Bencicová–Ósakaová na turnaji v Indian Wells.Video: sntv

 
Článek

Bencicová patřila mezi juniorkami k nejtalentovanějším tenistkám. V šestnácti letech ovládla juniorské French Open i Wimbledon. Skvěle se uvedla i mezi profesionálkami, v roce 2015 vyhrála dva turnaje, zahrála si několik finále a v žebříčku se vyšvihla na sedmou příčku. Pak ale její kariéru zabrzdila zranění.

Trápilo ji hlavně zápěstí, se kterým musela na operaci. Dlouho jí trvalo, než se na kurty vrátila. Nyní už je zpět a opět ve fantastické formě. Bencicová prohrála naposledy v lednu. Od únorového Fed Cupu jede usměvavá Švýcarka na vítězné vlně. Ovládla turnaj v Dubaji, během kterého porazila čtyři hráčky ze světové desítky, a nyní řádí i v Indian Wells.

V osmifinále vyřadila po setech 6:3, 6:1 obhájkyni titulu Naomi Ósakaovou. „Naomi je světovou jedničkou, za posledních několik měsíců vyhrála skoro všechno. Jsem opravdu šťastná,“ rozplývala se Bencicová po výhře na webu WTA.  „Myslím, že jsem odehrála skvělé utkání.“

Bencicová měla utkání od začátku pod kontrolou, což bylo jejím cílem. „Dobře jsem podávala. První set byl perfektní a snažila jsem se pak tohle tempo udržet. Mým cílem je vždy sebrat soupeřce servis dřív a pak diktovat hru. A to se mi podařilo. Pak už jsem se jen soustředila na svou hru,“ vysvětlovala dvaadvacetiletá tenistka, které na začátku roku patřilo v žebříčku pětapadesáté místo, avšak díky svým vynikajícím výkonům se už posunula na třiadvacáté a bude stoupat ještě výš.

Foto: Jayne Kamin-oncea, Reuters

Švýcarka Belinda Bencicová se raduje poté, co v Indian Wells vyřadila světovou jednička Naomi Ósakaovou.

Naomi Ósakaová sice titul v Indian Wells neobhájila, avšak pozici světové jedničky si udrží. Svou přemožitelku jednadvacetiletá Japonka ocenila a uznala, že byla lepší. „Upřímně. Musím uznat, že hrála opravdu dobře. Byla neuvěřitelná,“ pochválila Ósakaová Bencicovou. „Vzhledem k tomu, co jsem předváděla, jsem neměla moc příležitostí něco s tím udělat. Snažila jsem se, ale na všechno, co jsem vymyslela, byla připravená.“

„Jindy bych se po takovém výkonu asi cítila mnohem depresivněji, ale v období, které právě teď prožívám, to beru jinak,“ narážela na to, že po vítězství na Australian Open to neměla jednoduché. Rozešla se s trenérem Saschou Bajinem, bolela ji záda, a tak se nemohla pořádně připravovat a po prohře v úvodním kole v Dubaji začala hledat nového kouče. Tím se před začátkem turnaje v Indian Wells stal Jermaine Jenkins.

„Myslím, že je to složitější, když v týmu vyměníte člena, ale na to, že to byl náš první společný turnaj, to podle mě bylo dobré. Komunikace mezi námi je bezvadná, což je velké plus. Teď už se všichni těšíme na nadcházející turnaj v Miami. Mám to tam hodně ráda,“ dodala Ósakaová.

Zatímco Ósakaová bude nyní trénovat na další turnaj, Bencicová se pokusí překvapit další hráčku ze světové pětky. Ve čtvrtfinále se střetne s Karolínou Plíškovou, s níž je mimo kurt kamarádka. „Známe se dobře. Hodně spolu trénujeme. Musím předvádět zase svou hru,“ plánuje Bencicová.

Reklama

Související témata: