Hlavní obsah

Další trable světové jedničky. Bývalý kouč po ní žádá odškodné

Praha

Sice je Naomi Ósakaová na tenisovém trůnu, avšak neprožívá vůbec jednoduché období. Po zisku druhého grandslamu v řadě se rozešla s koučem Saschou Bajinem a sotva se situace uklidnila, dělá jí problémy její další bývalý trenér. Christophe Jean totiž po jednadvacetileté Japonce žádá odškodnění ve výši dvou milionů dolarů.

Foto: Sport.cz

Naomi Ósakaová.

Článek

Místo, aby se v klidu připravovala na turnaj v Miami, musí Naomi Ósakaová čelit dalším nepříjemnostem. Poté, co si po rozchodu s trenérem Saschou Bajinem našla nového kouče Jermaina Jenkinse, to vypadalo, že jí bude tenis dělat zase radost. Avšak překazil jí to její bývalý juniorský trenér Christophe Jean.

Ten kdysi Naomi a její sestru Mari trénoval a podle svých slov tehdy s jejich otcem Leonardem uzavřel smlouvu, v níž stojí, že má nárok na dvacet procent všech výdělků obou hráček po dobu neurčitou. Po Ósakaové nyní žádá odškodné ve výši dvou milionů dolarů, ta o žádné smlouvě ale neví.

„Nechtěl jsem to dohnat až sem. Když jsem ale naposledy s jejich otcem mluvil, řekl mi, abych si vzal právníka. Tak jsem to udělal,“ uvedl Jean na webu news.com.au. Ke stejnému kroku se poté rozhodla i Ósakaová, která si najala newyorského právníka Alexe Spira, který v minulosti zastupoval několik slavných hráčů NBA.

„Není žádným překvapením, že ohromný karierní vzestup Naomi Ósakaové za poslední rok vede k vymýšlení různých nesmyslů. Tato smlouva, kterou Naomi nikdy neviděla ani nepodepsala, je absurdní. Vyřešíme to,“ prohlásil Spiro. Světová jednička se k této kauze zatím nevyjádřila.

Reklama

Související témata:
  7 : 6, 3 : 1 Kosťuková - Vondroušová 7 : 6, 3 : 1 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová