Hlavní obsah

Je to zraněný člověk, který hraje tenis, říká o antukovém králi strýček Nadal

Praha

Dokáže Rafael Nadal přidat do své bohaté sbírky ještě nějaké tituly? Potvrdí i letos, že je antukovým králem? Bývalou světovou jedničku opět sužují zdravotní problémy. Letos odehrál pouhé tři turnaje a jeho strýc, který byl i jeho trenérem, tvrdí, že do tří let odejde z tenisu.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Rafael Nadal.

Článek

„Rafael už není tenistou, je to zraněný člověk, který hraje tenis,“ prohlásil Toni Nadal, strýc španělského hráče na webu express.co.uk. „Je to pro něj velice náročné. Chce dál pokračovat i přes zdravotní problémy. Takhle to půjde dál, dokud bude mít motivaci. Jak dlouho to bude? Možná dva, možná tři roky,“ dodal kouč, který svého synovce k tenisu přivedl a donedávna i vedl.

Loni Nadal odehrál vinou různých zranění jen devět turnajů, na pěti z nich však nenašel přemožitele. Letos se představil zatím na třech. Na kurtech se objevil až v polovině ledna na Australian Open. Tady se mu podařilo dostat až do finále. V něm ale nestačil na Novaka Djokoviče.

Poté se rozhodl odpočívat a po měsíční přestávce zamířil na turnaj do Acapulka. Tady světová dvojka vypadla překvapivě už v osmifinále, když ji porazil Nick Kyrgios. Poté si Nadal zahrál v Indian Wells, avšak před semifinále s Rogerem Federerem musel odstoupit kvůli kolenu, které si zranil v předchozím utkání.

Nyní sedmnáctinásobný grandslamový vítěz hlásí, že je fit a ve své akademii na Mallorce už začal s tréninkem na antukovou část sezony. Během ní by opět do své sbírky rád přidal další tituly. Pokud vše půjde, jak si přeje, měl by antukový král už v polovině tohoto měsíce hrát na turnaji v Monte Carlu.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík