Hlavní obsah

Končím! Cibulková reprezentuje Slovensko naposledy

Zatímco kapitán českých tenistek Petr Pála se musí před barážovou bitvou obejít bez největších hvězd Petry Kvitové či Karolíny Plíškové, slovenský tým vyrukuje do bojů o účast ve druhé světové skupině Fed Cupu proti Brazílii v nejsilnějším složení. Vedle Viktórie Kužmové, Anny Karolíny Schmiedlové a Magdalény Rybárikové nechybí ani hvězdná Dominika Cibulková. Ta ale zároveň oznámila, že nastoupí za Slovensko naposledy.

Foto: Profimedia.cz

Dominka Cibulková se rozloučí se slovenskou fedcupovou reprezentací.

Článek

Někdejší vítězka Turnaje mistryň a finalistka Australian Open se v této sezoně zatím trápí. Rozhodnutí o konci reprezentační kariéry v ní podle jejích slov zrálo dlouho a nyní před vlastními fanoušky nastala ideální příležitost.

„S touto myšlenkou jsem koketovala už delší čas. Teď nastal správný okamžik ji zrealizovat. Velmi se těším, že se budu moct rozloučit s Fed Cupem před slovenskými fanoušky, kteří mi dlouhé roky fandili," vysvětlila svůj krok rodačka z Bratislavy. Na turnajích by ale prý ještě rok či dva hrát chtěla.

Foto: Ivan Vilček (Bratislava), Právo

Dominika Cibulková (vpravo) se fotografuje s fanoušky.

„Pohár federace pro mě byl vždy motivací, v této soutěži jsem vyrůstala. Bylo by skvělé, kdyby měla rozlučka vítěznou příchuť. Určitě tam budou emoce," uvědomuje si.

Slovenky mají co napravovat. V únoru bez Cibulkové s Rybárikovou prohrály v prvním kole druhé skupiny v Rize s Lotyškami 0:4. Proti Brazilkám by měly výpadek napravit.

„Pevně věřím, že potvrdíme roli favorita. Fed Cup je něco jiného než běžný turnaj. Příští rok by mělo dojít ke změně formátu po vzoru Davis Cupu a mělo by se hrát turnajovým způsobem. I proto je pro nás zápas s Brazilkami velmi důležitý," zdůraznil slovenský kapitán Matej Lipták.

Reklama

Související témata: