Hlavní obsah

Dojemné loučení slovenské královny. Slzy v očích i trapas při slavnostním ceremoniálu

Úsměvy, slzy, nezapomenutelné vzpomínky i výhra. Hodně emotivní momenty spojovaly fedcupové bitvy českých tenistek s Kanadou a Slovenek s Brazilkami. V Prostějově se s reprezentační kariérou loučila Lucie Šafářová, v Bratislavě pak Dominika Cibulková. Obě legendy si své poslední zápasy za národní tým maximálně užily a zakončily je tím nejlepším možným způsobem - výhrami.

Foto: Profimedia.cz

Dominika Cibulková byla hlavní hvězdou zápasu s Brazílií.

Článek
Fotogalerie

Zatímco Lucie Šafářová nastoupila do závěrečné čtyřhry v baráži o Světovou skupinu proti Kanadě za rozhodnutého stavu, Dominika Cibulková měla úkol mnohem náročnější. V utkání o udržení ve druhé Světové skupině proti Brazilkám plnila roli nasazené jedničky a povinnost jí velela vyhrát oba duely.

A zvládla to ve velkém stylu. V sobotním duelu vypráskala z kurtu Carolinu Alvesovou dvakrát 6:1, v neděli pak přidala rozhodující třetí bod proti Beatrizii Haddadové-Maiové (7:6, 6:0).

Foto: Profimedia.cz

Dominika Cibulková se loučí s fedcupovou kariérou.

A pak se již mohlo začít slavit. Bratislavští fanoušci obrovským aplausem dojali devětadvacetiletou tenistku k slzám.

"Bylo to velmi emotivní. Ukončit fedcupovou kariéru takovou krásnou výhrou je skvělé. Ještě v pátek mi hlavou vířily všelijaké myšlenky. Chtěla jsem, aby to už bylo za mnou a všechno dobře dopadlo. Hrozně mě to dojalo, nemohlo to skončit lépe," říkala tenistka se slzami v očích pro slovenská média.

Šampaňské vyřešil kapitán

Stejně jako v Prostějově i slovenští fanoušci se s vítězkou Turnaje mistryň z roku 2016 rozloučili ve velkém stylu. Nic na tom nemohl změnit ani poněkud úsměvný moment, když domácí hvězda nemohla ani po dlouhém snažení otevřít připravené šampaňské. Vše vyřešil kapitán a trenér slovenské tenistky Matej Lipták.

Foto: Profimedia.cz

Emotivní loučení Dominiky Cibulkové

A podobností s loučením Lucie Šafářové zde bylo více. Cibulková nastoupila ke svému prvnímu fedcupovému klání ve svých šestnácti letech, tedy jen o několik měsíců dříve než brněnská rodačka.

"Bylo mi šestnáct a nastoupila jsem s roztřesenými koleny. Postupně jsem však získávala na jistotě a Fed Cup se stal mojí srdcovou záležitostí. Bude mi to chybět. Vytvořily jsme výborný kolektiv. O budoucnost slovenského tenisu se neobávám. Máme celou řadu šikovných děvčat v čele s Wiki Kužmovou," říkala tenistka, která se s týmovou soutěží loučí s pozitivní bilancí 23 výher a 19 porážek.

Foto: Profimedia.cz

Dominika Cibulková slaví své další fedcupové vítězství.

A další paralela s českou tenistkou. Stejně jako Šafářová i Cibulková označila za svůj fedcupový vrchol souboj se Srbskem, respektive s Jelenou Jankovičovou. "V závěru zápasu jsme obě měly křeče. Přece jsem nakonec vyhrála, Jelenu jsem vyšťavila tak, že druhý den nemohla nastoupit a my jsme postoupily," vzpomíná tenistka.

Na rozdíl od Šafářové, která svou kariéru uzavře na Roland Garros, Cibulková končit nehodlá. Za národní tým však bývalá světová čtyřka už nenastoupí.

Reklama