Hlavní obsah

Pohotový v každém okamžiku. Kameraman rychlou reakcí zastínil i tenisové hvězdy

Praha

Je třeba být pohotový, a to i když nejste přímým účastníkem tenisového klání. Přesně touto zásadou se řídil kameraman, který divákům zprostředkovával duel prvního kola tenisového turnaje mezi Kiki Bertensovou a domácí Annou Friedsamovou.

Kameraman předvedl během zápasu rychlou reakci.Video: tenis,stuttgart

 
Článek

Zápas mezi nizozemskou hvězdou a domácí hráčkou měl jasnou favoritku. Bertensové patří v žebříčku sedmá příčka, její soupeřka je až na konci sedmé stovky. Že to ale Nizozemka rozhodně nebude mít jednoduché, dával tušit fakt, že její pětadvacetiletá soupeřka byla před necelými třemi roky 45. hráčkou světa.

Bertensová vyhrála první set až po velkém boji za 65 minut 7:5, druhý pak už snadněji 6:3. Fanoušky však kromě samotného duelu zaujal i okamžik ze čtvrté hry druhé sady. Po servisu Friedsamové Bertensová jen s námahou nalitým returnem vrátila soupeřce míček na její polovinu.

Němka nabídnuté šance využila a forhendem vyhnala favoritku ven z kurtu. Ta na míček ještě dosáhla, poslala ho však daleko mimo kurt.

Konkrétně do míst, kde seděli kameramani zápasu. A jeden z nich prokázal, že dění na dvorci pohotově sleduje a míček lapil přímo ze vzduchu. Nebyla to žádná velká šlupka, přesto si za svou pohotovou reakci vysloužil od fanoušků zasloužené ovace.

Reklama

Související témata: