Hlavní obsah

Tenisová kráska je opět bez trenéra. Dokáže se ještě vrátit mezi elitu?

Praha

Eugenie Bouchardová je opět bez trenéra. Kanadská tenistka se po půl roce dohodla na ukončení spolupráce s úspěšným koučem. Michael Joyce to oznámil na sociálních sítích v době, kdy se bývalá světová pětka zotavuje ze zranění břišního svalu. Avšak objevují se spekulace, že si kráska od tenisu dává pauzu.

Foto: Profimedia.cz

Eugenie Bouchardová vyrazila do Miami.

Článek

„S Genie jsme se společně rozhodli ukončit naši profesionální spolupráci. Přeji jí to nejlepší,“ napsal stručně na sociální sítě Michael Joyce, trenér, který v minulosti vedl bývalé světové jedničky, Rusku Marii Šarapovovou a Bělorusku Victorii Azarenkovou. Eugenii Bouchardovou začal trénovat před půl rokem.

Kanadská tenistka se krátce na to pod jeho vedením dostala na turnaji v Lucembursku až do semifinále a díky tomuto úspěchu se po delší době opět probojovala do první stovky ve světovém žebříčku. Z jejich spolupráce byla nadšená a prohlašovala, že by se ráda vrátila mezi elitu.

Letos si zahrála dvě čtvrtfinále, v lednu na turnajích v Aucklandu a Newport Beach. Poté se jí už zase příliš nedařilo. Zatím naposledy se představila minulý měsíc v Miami, kde neprošla prvním kolem kvalifikace. Od té doby nehrála. Objevily se spekulace, že si bývalá světová pětka dává od tenisu pauzu.

Pětadvacetiletá Bouchardová to však odmítla. Podle jejích slov se z turnajů odhlásila kvůli tomu, že má poraněný břišní sval. Své fanoušky však pečlivě zásobuje snímky, jak tráví chvíle v Miami. Očividně ji příliš netrápí, že je opět bez trenéra. Avšak pokud se bude chtít jednaosmdesátá hráčka světa vrátit mezi nejlepší, bude muset nějakého kouče hledat.

Reklama

Související témata: