Hlavní obsah

Pražský turnaj přišel o jedničku, Karolína Plíšková se odhlásila

Praha
Aktualizováno

Co bude dál? To nikdo neví. Karolína Plíšková má zdravotní problémy, které jí od finále v Miami nedovolí naplno trénovat. Ve Stuttgartu zkusila odehrát s velkým sebezapřením zápas s Viktorií Azarenkovou, teď ale musela vzdát účast na turnaji J&T Banka Prague Open. "Celý měsíc mám bolesti a nemůžu trénovat," přiznala na svém webu Karolína Plíšková. Ve Stromovce ji tak fanoušci v akci kvůli blíže nespecifikovaným dlouhodobějším zdravotním problémům neuvidí. Podle informací z tiskové konference koluje v těle tenistky virus, který nikdo nedokáže odstranit. Dokonce dostala kvůli tomu kortikoidy.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Karolína Plíšková ve finále turnaje v Miami.

Článek

Ředitelka pražského turnaje Petra Černošková uvedla, že podle informací od profesora Koláře jde o virus. "Ten jí v těle koluje a nedokáže ho nikdo odstranit. Dokonce dostala kortikoidy," řekla Černošková na tiskové konferenci. "Já jenom doufám, že bude v pořádku a nebude se to táhnout dlouho," dodala.

Světová pětka má problémy od únorového utkání Fed Cupu v Ostravě a od březnového turnaje v Miami se její stav zhoršuje. "Hrozně jsem se těšila na turnaj a fanoušky v Praze. Dělala jsem všechno možné, abych se dala dohromady, ale lékaři řekli rezolutně ne," uvedla v prohlášení Plíšková, která se z pražského turnaje odhlásila kvůli zdravotním problémům i loni.

Prague Open v roce 2015 vyhrála, o rok později došla do semifinále a předloni při svém třetím startu skončila v prvním kole.

Co tedy bude dál? To odhalila trenérka Plíškové Conchita Martinezová. „Nyní se v Praze podrobí důkladné léčbě. Je podstatné, aby byla na 100 procent zdravá, teprve pak se můžeme zase dál soustředit na další přípravu v antukové sezoně. Hlavním cílem je, být na Roland Garros v dobré formě a pohodě. Doufejme, že po dalších testech se budeme moci zase vrátit k tréninku. Na prvním místě je ale Kájino zdraví," podotýká.

Ohledně řešení zdravotních komplikací, se kterými se Karolína potýká, mluví také manažer Michal Hrdlička: „Kája je v posledních týdnech v péči profesora Koláře a specialistů kolem něj. Jsme s nimi v každodenním kontaktu a tímto bych jim chtěl poděkovat za jejich skvělou práci. Kája si nepřeje do detailu konkretizovat své zdravotní problémy, ale považuje za fér informovat všechny, kdo jí drží palce, o problémech, se kterými se teď pere."

Reklama

Související témata: