Hlavní obsah

Nejlepší den mé kariéry, rozplývala se Chorvatka po zisku prvního titulu v kariéře

Istanbul/Praha

Deset měsíců byla mimo kurt, stále však doufala, že se vrátí, že ty nejlepší roky v kariéře má teprve před sebou. Dočkala se. Petra Martičová uplynulou neděli na turnaji v Istanbulu dokázala otočit utkání proti talentované Markétě Vondroušové a v osmadvaceti letech vyhrála svůj první titul na okruhu WTA. „Nemůžu tomu uvěřit,“ přiznala chorvatská tenistka.

Foto: Sport.cz

Petra Martičová.

Článek

Když si před třemi roky Petra Martičová poranila záda, nevěděla, zda bude ještě moci hrát. Stále však ale doufala. „Tenis mám tak ráda, když jsem se tehdy zranila, řekla jsem si, že nesmím myslet na to, že je tu možnost ukončení kariéry. Stále jsem doufala, že ty nejlepší roky mám teprve před sebou,“ vzpomínala Martičová na webu WTA na těžké chvíle krátce po tom, co získala svůj první titul.

„Říkala jsem si, že mě čeká ještě tolik dobrého, šla jsem si zatím a vrátila se ještě silnější," dodala vítězka turnaje v Istanbulu. V něm sice ve finále prohrála s Markétou Vondroušovou první set 1:6, avšak nevzdala se a zápas otočila. Druhý a třetí set získala poměrem 6:4 a 6:1. „Chvílema jsem byla zoufalá," přiznala.

„Soupeřka v prvním setu dominovala. Vůbec jsem si nebyla jistá, že bych to mohla ještě změnit. Když jsem ji ale brejkla hned v prvním gemu druhé sady, zase jsem začala doufat,“ vyprávěla osmadvacetiletá tenistka, která poté začala být hodně aktivní a kurt postupně ovládla.

„Nemám slov. Jsem plná emocí, vůbec nemůžu uvěřit tomu, že jsem zápas dokázala otočit. Vyhrála jsem svůj první titul. Je to neuvěřitelné,“ popisovala své pocity šestatřicátá hráčka světa. „Je to nejlepší den mé kariéry. Doufám, že mi to dodá sebedůvěru a získám ještě další,“ přála si Martičová, která se tento týden představí na turnaji v Rabatu.

Reklama