Hlavní obsah

Hollywoodská hvězda zaútočila na Thiema: Kdo jsi? Nikdo tě nezná. Serena je královna!

Kontroverzní téma roztržky Dominica Thiema na French Open, kdy se rakouský tenista musel o víkendu předčasně pakovat z tiskové konference, aby uvolnil místo v sále Sereně Williamsové, rezonuje i na druhé straně Atlantiku. Americká legenda se tam dočkala výrazné podpory od svých krajanek. Slavná hollywoodská herečka Whoopi Goldbergová v televizní show The View (Pohled) prohlásila, že Serena byla v právu, a rakouskou turnajovou čtyřku dokonce nazvala hlupákem.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Rakouský tenista Dominic Thiem je na letošním French Open v centru pozornosti.

Článek

„Poslouchej, hochu, kdo vlastně jsi? Nikdo tě nezná," zaútočila na rakouskou jedničku hvězda filmů Sestra v akci či Purpurová barva. „Možná někdo v tenisovém světě, ale nečekané brzké vyřazení Sereny je přece mnohem větší událostí, spoustu lidí zajímalo, co se stalo, jak se cítí? Určitě si nechtěla co nejrychleji popovídat o své prohře, to jistě neměla v úmyslu. Tak ji přestaň obviňovat a nechovej se jako hlupák!" zakončila držitelka Oscara a Zlatého glóbu svůj monolog.

Čtvrtý hráč světového žebříčku Thiem musel v sobotu předčasně ukončit tiskovou konferenci po postupu do osmifinále a uvolnit spěchající hvězdné Američance místnost. Williamsová si chtěla po sobotním překvapivém vyřazení ve třetím kole od krajanky Sofie Keninové odbýt mediální povinnosti co nejdříve a požadovala, aby ji na setkání s novináři vzali hned. V tiskovém centru už čekat nechtěla.

K ukončení tiskovky vyzval Thiema jeden z pořadatelů. Ředitel French Open Guy Forget se Rakušanovi posléze za situaci omluvil. Thiem vysvětlení přijal, nicméně prohlásil, že legendy Roger Federer nebo Rafael Nadal by nikdy nic podobného neudělali. „Každý hráč si musí počkat. Podle mého názoru ukázala svou špatnou povahu," dodal pětadvacetiletý Thiem na adresu vítězky třiadvaceti grandslamových titulů.

Serena Williamsová však v televizním studiu našla oporu i v další účastnici pořadu, jíž byla politická komentátorka Ana Navarrová. „To nebyla její (Serenina) chyba. Ona ho přece odnikud nevyháněla... To oni (pořadatelé) rozhodli, že musí odejít, protože přichází královna. Také jednou možná budeš tenisovým králem, ale teď my vlastně vůbec nevíme, kdo jsi."

Také právnička Sunny Hostinová měla jasno: „Mě zase překvapilo, že Roger Federer toho Thiema obhajoval, že prý to nebylo fér chování. On přece musí vědět nejlíp, že Serena je královna."

Reklama

Související témata: