Hlavní obsah

Fedcupový tým hledá kapitána

PRAHA

Nového kapitána hledá český fedcupový tým. Kontrakt skončil Petře Píchalové-Langrové a nový pro příští rok po dohodě s tenisovým svazem nechystá. V pátek se v Moskvě losuje první kolo Světové skupiny II, které se bude hrát příští rok. Jako soupeřky připadají v úvahu buď Slovenky, Japonky, Chorvatky nebo Němky.

Foto: ČTK/Stanislav Zbyněk

Prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

Článek

Kontrakt se svazem měla Píchalová-Langrová vždy na rok. "Žádné rozepře v tom nehledejte, bylo to po vzájemné dohodě. Byla to čest a zkušenost," řekla Píchalová-Langrová o svém působení u družstva. "S dvěma dětmi se to špatně zvládá," uvedla jeden z důvodů svého odchodu.

Vedení tenisového svazu s hledáním nového kapitána nespěchá. "Nic nás netlačí k tomu, abychom vyběhli s řešením hned," řekl prezident svazu Ivo Kaderka. Podle generálního sekretáře svazu Josefa Nechutného je kandidátů víc a v hledáčku jsou muži i ženy. "Máme průzračnou představu, hráčky musejí mít v kapitána důvěru a musejí ho na lavičce poslouchat," uvedl Kaderka.

Holky to lépe vezmou od chlapa

Píchalová-Langrová vystřídala ve funkci Jana Kukala a tým vedla od roku 2003. Po dvouletém působení došla k závěru, že by se měl k družstvu vrátit muž. "Ne, že by nebyla autorita, ale holky to lépe vezmou od chlapa," konstatovala.

Kapitánka se s týmem loučí s bilancí dvou výher a stejným počtem porážek. "Holky si uhrály, co měly. Nepřekvapily, ale ani nezklamaly," řekla čtyřiatřicetiletá Píchalová-Langrová. Nejvíce si váží loňské výhry v baráži v Jihoafrické republice. Trochu litovala, že ani jednou nehrála s týmem v domácím prostředí.

Kaderka potvrdil, že svaz ukončil spolupráci s Píchalovou- Langrovou po dohodě a bez komplikací. "Jsme přátelé a vnímáme to, že do budoucna může být kdykoli zpátky," uvedl šéf svazu.

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články